Dėl krizės kaimyninėje Libijoje savo karinę techniką atnaujinti siekiantis Egiptas bus pirmas Prancūzijos orlaivių gamintojos „Dassault Aviation“ gamybos karo lėktuvų pirkėjas užsienyje.

Taip, yra toks susitarimas“, - sakė vienas šaltinis, reaguodamas į pranešimą laikraštyje „Le Monde“, kuris nurodė, kad ketvirtadienį tokią sutartį parafavo minėtos dvi šalys.

Laikraštis „Le Monde“ rašo, kad paskutinis sutarties lapas, kuriame apibrėžiamos sąlygos, bus pasirašytas pirmadienį. Manoma, kad dokumentą pasirašys Egipto prezidentas Abdelis Fattah Al-Sissi ir Prancūzijos pareigūnai – gal būt prezidentas Francois Hollande'as ar gynybos ministras Jeanas-Yves Le Drianas.

Naujienų agentūros „Reuters“ paprašytas pakomentuoti vienas Gynybos ministerijos pareigūnas atsisakė tai daryti, nes minimas sandoris dar nesąs pasirašytas.

„Le Monde“ nurodo, kad sandoryje minimi 24 naikintuvai „Rafale“, karo laivyno fregata FREMM ir oras-oras raketos MBDA.

FREMM tipo fregatas stato valstybės valdoma įmonė DCNS, kurios 35 proc. priklauso prancūzų pramoninei grupei „Thales“.

MBDA yra tarptautinė bendra raketų gamybos įmonė, priklausanti „Airbus“ grupei, britų „BAE Systems“ ir italų „Finmeccanica“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)