Maskvos meras Sergejus Sobianinas suvaržymų atpalaidavimą argumentavo tuo, kad 12 mln. gyventojų turinčiame mieste pandemija „jau kelias savaites pamažu silpsta“. Judėjimo ribojimų sušvelninimą lydi virtinė apsaugos priemonių. Gatvėse privalu dėvėti kaukes. Kaukės ir pirštinės privalomos viešuose pastatuose ir viešajame transporte.

Skaičiuojant pagal infekcijų skaičių, Rusija šiuo metu yra trečia labiausiai pandemijos paveikta šalis. Antradienį čia viršytas 6 000 mirčių skaičius. Virusas iki šiol patvirtintas daugiau kaip 485 000 žmonių. Pandemijos epicentras Rusijoje yra Maskva, kur registruota beveik pusė visų mirties atvejų. Tačiau naujų infekcijų sostinėje nuolat mažėja.

Dabar įsigalioję sušvelninimai susiję ir su birželio 24 dieną planuojamu kariniu paradu, skirtu paminėti sovietų pergalę prieš nacius prieš 75 metus. Paradas buvo numatytas gegužės 9 dieną, tačiau dėl pandemijos atidėtas.

Liepos 1-ąją šalyje turėtų vykti ir atidėtas referendumas dėl konstitucijos reformos, kuri leistų prezidentui Vladimirui Putinui likti valdžioje iki 2036 metų.