Vyriausybė teigė, kad B. Johnsonas pažadėjo koronaviruso pandemijos laikotarpiu skirti paramą visiems JK regionams – Anglijai, Škotijai, Velsui ir Šiaurės Airijai.

Jis susitiks su kariškiais, o su verslininkais aptars, „kaip jiems pavyksta stotis ant kojų“, sakoma Dauningo gatvės pranešime.

B. Johnsonas taip pat pažadėjo skirti 50 mln. svarų sterlingų (apie 54,88 mln. eurų) paramai atokioms saloms į vakarus nuo Škotijos.

„Per paskutinius šešis mėnesius dar kartą pamatėme, kodėl nuoširdus, istorinės reikšmės ryšys, saistantis keturias mūsų šalies tautas, yra toks svarbus, dar kartą įsitikinome didinga sąjungos galia“, – prieš vizitą sakė B. Johnsonas.

Jis sakė, kad sveikatos priežiūros specialistų ir kariškių pastangos sušvelninti pandemijos poveikį Škotijoje, taip pat centrinės valdžios pagalba vietos įmonėms rodo, „ką galime pasiekti būdami kartu, kaip viena Jungtinė Karalystė“.

Škotijos vadovė Nicola Sturgeon tviterio paskyroje rašė, jog B. Johnsono vizitas atspindi pagrindinę siekio įtvirtinti nepriklausomybę priežastį: „Škotija gali sprendimus priimti pati, vietoj to, kad už ją spręstų politikai, už kuriuos ji net nebalsavo, vesdami ją tokiu keliu, kokio ji nesirinko“. Manoma, kad ketvirtadienį N. Sturgeon susitikimo su B. Johnsonu nebus.