Visus įtartinus prezidento pareiškimus atrinko ir tikrino speciali programa. Jos duomenimis, iš viso per metus jis kalbėjo netiesą 7,6 tūkstančio kartų. Tai - beveik trigubai daugiau negu 2017 metais (1989 kartai).

Pasak leidinio, D. Trumpas šiuos metus pradėjo taip pat, kaip ir pernykščius, bet iki gegužės mėnesio „įsibėgėjo“ iki 200-250 melagingų pareiškimų per mėnesį. Birželį jų skaičius padvigubėjo ir pasiekė 500. Tai siejama su pasirengimu kadencijos vidurio rinkimams, kurie vyko lapkritį.

Rugsėjį Baltųjų rūmų šeimininkas sumelavo 600 kartų, spalį - 1200, lapkritį - 900. Gruodį jis grįžo prie gegužės rodiklių - apie 200.

Laikraščio duomenimis, beveik ketvirtadalį neteisingų pareiškimų jis paskelbė per rinkimų mitingus, beveik tiek pat - bendraudamas su žurnalistais, ir apie 17 procentų netiesos parašė savo tviteryje.

Televizijos laidos „ Jimmy Kimmel Live!“ vedėjas Jimmy`is Kimmelis rugpjūčio mėnesį papasakojo, kaip atpažinti, ar JAV prezidentas meluoja. Pasak jo, netiesą D. Trumpas visada užbaigia žodžiais: „Tai tiesa“.