„Nedidelis butas Sankt Peterburge (77 kv. metrų ploto), garažas Sankt Peretburge (18 kv. metrų ploto), du seni sovietiniai „Volga“ (GAZ-21) automobiliai, vienas 2009 m. gamybos „Lada Niva“ automobilis ir viena automobilio priekaba „Skif“, skirta bulvėms vežti“, – tokius oficialius V. Putino „turtus“ feisbuko įraše įvardijo „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas.

Apie sankcijų išplėtimą įtraukiant ir V. Putino, ir S. Lavrovo turtą žiniasklaidoje buvo pranešta penktadienį popiet. Apie tai pranešęs „Financial Times“ iš karto dvejojo, ar tokios sankcijos būtų naudingos atsižvelgiant į tai, kad abu asmenys, tikėtina, neturi daug oficialiai deklaruoto turto.

Vis dėlto, neoficialiais duomenimis, V. Putino turtas galėtų būti skaičiuojamas kur kas didesniais mastais ir pinigine verte galėtų siekti įspūdingas sumas.

Dar 2017 metais „Daily Mail“ V. Putino turtą vertino milijardais, skaičiuodamas dešimtis sraigtasparnių, ne vieną dešimtį vasarnamių ir vilų.

ES jau yra paskelbusi sankcijas prieš aukšto rango vyriausybės pareigūnus, kelias įmones ir šimtus parlamento narių, balsavusių už Rytų Ukrainos promaskvietiškų separatistų nepriklausomybės pripažinimą.

Ketvirtadienio vakarą ES lyderiai susitarė dėl naujų sankcijų Ukrainą užpuolusiai Rusijai. Taip pat naujas sankcijas paskelbė ir Jungtinės Amerikos Valstijos, Jungtinė Karalystė, Kanada. Neeiliniame Europos Tarybos vadovų susitikime susitarta dėl baudžiamųjų priemonių Rusijos finansų, susisiekimo, energetikos sektoriams, taip pat suvaržymų prekyba dvejopos paskirties prekėmis, eksportui ir jo finansavimui, daugiau Rusijos asmenų įtraukti į ankstesnį sankcijų sąrašą.

Penktadienį Kremlius pareiškė, kad imsis atsakomųjų veiksmų prieš Rusijai skelbiamas sankcijas.

Prieš sankcijas Rusijai dar ketvirtadienį pasisakė Pekinas, Sakartvelas ir Kinija taip pat atsisako taikyti sankcijas Rusijai.

Papildyta 20.36 val.

Vėlų penktadienio vakarą ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis oficialiai patvirtino, kad V. Putinas ir S. Lavrovas jau įtraukti į sankcijų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės