„Rusijos užsienio reikalų ministras dar kartą patvirtino Maskvos įsipareigojimą siekti politinio–diplomatinio konflikto sprendimo, kartu atkreipdamas dėmesį į Ukrainos pusės ir jos Vakarų mentorių sukurtas rimtas kliūtis atnaujinant taikos derybas“, – nurodė Užsienio reikalų ministerija Maskvoje.

Negana to, kaip teigiama, S. Lavrovas susitikime su Kinijos pasiuntiniu, kuris yra dirbęs Kinijos ambasadoriumi Rusijoje, taip pat gyrė „subalansuotą“ Pekino poziciją dėl Ukrainos.

Nors Kinija tvirtina, kad Rusijos karo prieš Ukrainą klausimu laikosi neutralios pozicijos, Pekinas susilaukia kritikos, nes iki šiol nėra pasmerkęs Maskvos dėl jos pradėtos invazijos.

„Abi pusės išreiškė pasirengimą toliau stiprinti Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimą užsienio politikos srityje, kuriuo visuomet siekiama palaikyti taiką ir stabilumą regione ir visoje planetoje“, – teigė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Maskvos tvirtinimu, Kinijos pasiuntinys taip pat susitiko su dviem S. Lavrovo pavaduotojais Michailu Galužinu ir Andrejumi Rudenka. „Buvo išreikštas nerimas dėl pavojingų didėjančio NATO šalių įsitraukimo į Ukrainos konfliktą ir jų veiksmų militarizuojant Ukrainą padarinių“, – nurodė užsienio reikalų ministerija, kalbėdama apie Li Hui ir M. Galužino susitikimą.

Kinijos specialusis pasiuntinys Eurazijos reikalams į Rusijos sostinę atvyko po to, kai anksčiau šį mėnesį Kyjive susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Li Hui yra pareiškęs, kad „nėra panacėjos krizei išspręsti“.

Rusija ir Kinija palaiko artimus ryšius. Kovą Maskvoje viešėjęs Kinijos prezidentas Xi Jinpingas tvirtino, kad abiejų šalių santykiuose prasideda „naujas etapas“.