„Didelis susitarimas dėl karo ir taikos yra neįmanomas, nes Rusija tuo nesidomi. Kremlius mano, kad Ukraina turėtų būti nušluota nuo žemės paviršiaus karinėmis priemonėmis. Jie taip pat ketina spręsti klausimus su Moldova, Gruzija ir Kazachstanu. Jie nori diktuoti žaidimo taisykles Europai. Šiuose planuose nėra ramybės“, – sakė jis.

„Taip, Rusija nori taikos derybų. Tačiau tai nėra nuoširdus pasiūlymas, o spąstai. Nes kalbama ne apie karo pabaigą, o apie mūsų pozicijų stiprinimą. Ji nori įtvirtinti teritorinius pasiekimus, kol yra karinių pajėgumų viršūnėje“, – pridūrė M. Podoliakas.

Jis pažymėjo, kad tuo pačiu tikslu Rusija organizuoja Europos energetinį šantažą, tikėdamasi, kad dujų trūkumas atšiaurios žiemos atveju paramą Ukrainai.

„Tarkime, Ukraina sutinka ir sėda prie derybų stalo su Rusija. Yra paliaubos. Tada Rusija pateikia ultimatumą: Ukraina turi pripažinti esamą fronto liniją kaip naują sieną. Mes tikrai nesutinkame su keturių mūsų provincijų aneksija. Kova atsinaujina. Tada Rusijos propaganda Europoje skleidžia žinią: žiūrėkite, „karas baigėsi, bet Ukraina vėl puola“. Jie daro mus naujo karo etapo iniciatoriais“, – aiškino M. Podoliakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)