„Tai, kad imperatorius, nors ir atsisakęs sosto, nužudomas tokiu būdu; tai, kad aukas žudikai pasidalino tarpusavyje, ką liudijo ir Jurovskis (vienas iš sušaudymo dalyvių), ir tai, kad dauguma norėjo tapti caro žudikais – visa tai leidžia daryti išvadą, kad daugumai tai buvo ypatingas ritualas“, – teigia episkopas.

Anksčiau buvo skelbta, kad tai, ar caro šeimos nužudymas buvo ritualinis, aiškinsis Tyrimų komiteto specialistai. Šiam tikslui bus paskirta speciali psichologų ir istorikų ekspertizė.

Rusijos žydų bendruomenių prezidentas Aleksandras Boroda dėl pastarųjų pareiškimų išreiškė apmaudą. „Žydų kaltinimas ritualiniu nužudymu – viena iš seniausių antisemitinių liekanų“, – pareiškė jis.

Viena iš teorijų skelbia, kad pagrindinis žudynių rengėjas Jakovas Jurovskis jas planavo kaip ritualinį nužudymą. Tokiu būdu jis norėjo pakeisti istorijos eigą ir sunaikinti stačiatikių Rusiją.

2015 metų rugsėjį Rusijos Tyrimų komitetas atnaujino bylą dėl Romanovų giminės narių žūties, kuris buvo nutrauktas 1998 metais dėl to, kad mirė žmonės, įvykdė nužudymą.

1998 metais netoli Jekaterinburgo aptikti carinės šeimos narių palaikai buvo perlaidoti Petropavlovsko tvirtovėje Sankt Peterburge.

Paskutinis Rusijos caras Nikolajus II ir jo šeimos nariai buvo sušaudyti Jekaterinburge 1918 metų vasarą. 2000 metais Rusijos stačiatikių bažnyčia caro šeimą paskelbė šventaisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)