1. Kompromatas

„Kompromatas – žodis, reiškiantis kompromituojamąją informaciją apie visuomenės veikėjus. Šis žodis – mėgstamas V. Putino užnuodytas durklas, skirtas kovoti su šalies priešais, - rašo straipsnio autorius. – (...) Šiais metais galima tikėtis daugiau kompromato iš Kremliaus. Pasitelkęs garsiuosius įsilaužimus ir kitokius „falsifikuotų naujienų“ šaltinius jis mėgins palenkti Vakarų naujienas savo naudai.“ Kaip rašo V. Maheshwari, galima tikėtis net ir į išrinktąjį JAV prezidentą Donaldą Trumpą nutaikyto kompromato, jei tik jis atsisakys elgtis taip, kaip naudinga Kremliui.

2. Atkūrimas

Kaip rašo straipsnio autorius, į valdžią 2000 m. atėjęs V. Putinas pareiškė, kad jo tikslas – Rusijos kaip galingos valstybės atkūrimas.

3. Spalvingas

„Daugumai kuo puikiausiai žinoma, kad V. Putinas JAV prezidentinės rinkimų kampanijos metu pavadino D. Trumpą ryškiu. Tam tikri amerikiečių komentatoriai klaidingai interpretavo šį jo ištartą žodį kaip bright (liet. ryškus, kalbant apie šviesą ar spalvą, o kalbant apie žmogų – protingas), t. y. įvertino tai kaip komplimentą dėl D. Trumpo intelekto. Iš tiesų V. Putino ištartas žodis į anglų kalbą turėjo būti išverstas kaip flamboyant (liet. spalvingas, rėžiantis akį). Kai V. Putinas šį žodį ištarė spaudos konferencijoje, jo veide pasirodė pašaipos gaidelė.“ – įžvalgomis dalinosi teksto autorius.
Jo teigimu, pats V. Putinas taip pat pelnė spalvingos asmenybės reputaciją dėl pomėgio fotografuotis ant arklio ar motociklo.

„Dailininkai iliustravo tvirtą vyrišką V. Putino ir D. Trumpo draugystę vaizdais, kuriuose politikai bučiuoja vienas kitą į lūpas. Vis tik dėl abiejų šių asmenybių ryškumo labiau tikėtina, kad jų santykiai bus panašūs į gaujų, siekiančių viena kitą pergudrauti, kovą“, - mano V. Maheshwari. Prognoze įvykių, kurių galima tikėtis 2017 m., gali būti laikoma neseniai socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodžiusi D. Trumpo žinutė apie JAV branduolinio potencialo didinimą.

4. Mūsų

„Sovietų Sąjunga suskirstė pasaulį į įtakos sferas, „mūsų“ ir „jų“ mentalitetą, o Rusijai sutvirtinus savo pozicijas ir stengiantis susigrąžinti supervalstybės statusą, „mūsų“ koncepcija tapo ypač reikšminga, - rašo straipsnio autorius. – V. Putinas ir jo rėmėjai žvelgia į pasaulio politiką per Kremliaus durų spynos skylutę. Rusija jiems – pasaulio centras.“ Rusijai draugiškumą demonstruojančios šalys vadinamos „mūsų“. Tas pats principas taikomas įžymybėms ir tarptautinėms organizacijoms: FIFA Rusijai yra „mūsų“, o Tarptautinis olimpinis komitetas – „jų“.

5. Mongolų-totorių jungas

Raktas, padedantis suprasti šiuolaikinę Rusijos (tuo pačiu ir V. Putino) psichologiją – totorių-mongolų jungas, kurio priespaudoje Rusija gyveno XIII-XVI a.

„Kadangi rusai 300 metų buvo mongolų kolonija ir egzistavo kaip priespaudą patirianti tauta, jų sąmonėje tvirtai šaknis įleidusi baimė dėl galimo įsiveržimo iš išorės, užkariavimo. Beveik sėkmingi Napoleono ir Hitlerio įsiveržimai tik dar labiau sustiprino pažeidžiamumo jausmą. Nors Rusija – didžiausia pasaulio valstybė, ji neįtikėtinai ir paranojiškai saugo savo sienas ir baiminasi dėl savo saugumo. Iš čia kyla agresyvi antipatija, kurią Rusija jaučia NATO dėl neva Aljanso keliamo pavojaus šiai šaliai.