Estų ligoninėje atlikus tyrimus nustatyta, kad nė vienam iš šių penkių įgulos narių hospitalizacija nereikalinga, sakė Šiaurės Estijos medicinos centro (PERH) atstovė Hede Kerstin Luik.

Visi penki po tyrimų išvyko iš ligoninės, pridūrė PERH skubiosios medicinos skyriaus vadovė Kristiina Pold .

„Rusų žvejybinis traleris su septyniais žmonėmis ketvirtadienį 23 val. 40 min. patyrė nelaimę 15 mylių (24 km) į šiaurę nuo Jumindos pusiasalio. Laivas radijo ryšiu paprašė pagalbos ir perdavė savo koordinates. Pranešime buvo sakoma, kad laivas nevaldomas, jame dingo elektra. Laivas greitai nuskendo, bet įgula sugebėjo sulipti į gelbėjimo plaustą“, – naujienų agentūrai BNS sakė Marge Kohtla iš Estijos policijos ir sienos apsaugos valdybos.

Jūrų gelbėjimo centras informavo Estijos ir Suomijos laivynus bei oro pajėgų bazes, susisiekė su laivais, buvusiais netoli rusų tralerio.

Pirmasis į nelaimės vietą atplaukė ir įgulą paėmė su Liberijos vėliava plaukiojantis tanklaivis, nurodė Policijos ir sienos apsaugos valdyba.

„Suomių sraigtasparnis su greitosios pagalbos medikais du sužeistus įgulos narius nuskraidino į ligoninę Helsinkyje, o estų sraigtasparnis penkis įgulos narius nugabeno į Šiaurės Estijos medicinos centrą medicininiams tyrimams“, – sakė M. Kohtla.

Visi nuskendusio tralerio įgulos nariai yra Rusijos piliečiai.

Gelbėjimo operacijoje dalyvavo du estų laivai, aviacijos dalinys ir sraigtasparnis, taip pat suomių sraigtasparnis, du gelbėjimo laivai ir du civiliniai laivai.