„Šiandieninio testo rezultatas buvo neigiamas. Rytoj premjerė S. Marin grįžta į darbą įprastu režimu“, - sakoma pranešime.

Pirmadienį S. Marin atsidūrė skandalo centre dėl to, kad nuo šeštadienio vakaro iki sekmadienio ryto leido laiką Helsinkio baruose, nors prieš tai buvo vienoje patalpoje su Covid-19 užsikrėtusiu Suomijos užsienio reikalų ministru Pekka Haavistu.

Apie jo užsikrėtimą buvo sužinota šeštadienį, o penktadienį jis kartu su S. Marin dalyvavo vyriausybės posėdyje. Po to vyriausybės kanceliarija visus su ministru bendravusius asmenis instruktavo, kad jie turėtų vengti kontaktų ir pasitikrinti dėl koronaviruso prieš grįžtant į darbą.

Pasak Suomijos žiniasklaidos, šeštadienio vakarą du kartus buvo mėginama informuoti apie tai premjerę S. Marin, bet pranešimai buvo siunčiami į jos vyriausybinį telefoną, kurio tuo metu ji su savimi neturėjo. Anot ministrės pirmininkės, ji perskaitė šiuos pranešimus tik sekmadienį ir iškart ėmėsi priemonių – izoliavosi ir atliko pirmąjį testą dėl koronaviruso, kurio rezultatas buvo neigiamas.

Premjerė jau yra gavusi dvi vakcinos nuo Covid-19 dozes.

Pagal Suomijos Visuomenės sveikatos instituto instrukcijas, du kartus paskiepytiems asmenims karantinas paprastai neskiriamas, bet gydytojas vis dėlto gali priimti tokį sprendimą. Be to, kai kuriuose Suomijos regionuose dėl koronaviruso omikron atmainos plitimo net visiškai paskiepyti žmonės turi laikytis karantino reikalavimų.

Suomijoje dvi vakcinos nuo koronaviruso dozes jau gavo daugiau kaip 80 proc. vyresnių kaip 12 metų amžiaus gyventojų, bet užsikrėtimo atvejų skaičius toliau didėja. Valdžia nusprendė sugriežtinti daugelį apribojimų, kurie anksčiau buvo sušvelninti.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją