Tai penktadienį pranešė Suomijos Vyriausybės spaudos tarnyba.

„Mokesčių administracijos nuomone, ministrei pirmininkei suteikta lengvata maisto produktams turi būti apmokestinta. Premjerė pakoreguos 2020 metų mokesčių grąžinimo dokumentus, atsižvelgdama į šią nuomonę“, - sakoma pranešime.

Vyriausybės spaudos tarnyba taip pat pranešė, kad ministrės pirmininkės kanceliarija parengs naujas instrukcijas dėl paslaugų, teikiamų premjero rezidencijoje, ir pakeis dabartinę praktiką.

Šios savaitės pradžioje S. Marin pareiškė, kad atsisakys lengvatos maisto produktams, kurie jos šeimai buvo perkami valstybės biudžeto lėšomis.

Anksčiau laikraštis „Iltalehti“ pranešė, kad S. Marin ir jos šeimos nariams, gyvenantiems premjero rezidencijoje Helsinkyje, biudžeto lėšomis kas mėnesį už maždaug 300 eurų perkama produktų pusryčiams.
Vyriausybės kanceliarijos atstovai į tai pareiškė, kad lėšų tokioms reikmėms buvo skiriama ir kitiems premjerams.

Kanceliarijos apskaičiavimais, išlaidos yra didesnės nei skelbia žiniasklaida. Nuo 2020 metų sausio iki 2021 metų gegužės perkant maisto produktus premjerės šeimai iš biudžeto buvo išleista daugiau kaip 14,3 tūkst. eurų, t. y. apie 850 eurų per mėnesį.

Šiuo metu Helsinkio policija atlieka parengtinį tyrimą dėl Vyriausybės kanceliarijos sprendimo skirti kompensaciją už maisto produktus ministrei pirmininkei. „Policija gavo prašymą išnagrinėti šį klausimą. Per parengtinį tyrimą bus pateiktas vertinimas, ar čia esama pagrindo įtarti padarius pareiginį arba kitokį nusikaltimą“, - pažymėjo policijos atstovai.

Pasak jų, atlygio premjero pareigas einantiems asmenims įstatymas nenumato tokios kompensacijos.

Pareigūnai pabrėžė, kad pačios S. Marin veiksmai nebus tiriami, bus vertinamas Vyriausybės kanceliarijos valdininkų darbas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)