Kalbėdamas per valstybinę televiziją centristinių pažiūrų premjeras sakė, kad jo namas, esantis prie Kempelės miesto už 500 km į šiaurę nuo sostinės Helsinkio, „šiuo metu mažai naudojamas“.

„Tikiuosi, kad tai taps tam tikru liaudies judėjimu, kuris įkvėps daugelį kitų prisiimti dalį naštos ant savo pečių per šią pabėgėlių apgyvendinimo krizę“, – sakė jis.

J.Sipila, kurio Centro partija yra sudariusi koaliciją su Suomių partija, nusistačiusia prieš imigrantus, ne kartą pasisakė už didesnį solidarumą su žmonėmis, pabėgusiais nuo karų ir skurdo Artimuosiuose Rytuose, Azijoje ir Afrikoje bei ieškančiais prieglobsčio Europoje.
Pabėgėlių centrai šioje apie 5 mln. gyventojų turinčioje Šiaurės šalyje yra perpildyti dėl precedento neturinčio atvykėlių srauto. Retai apgyventame šiaurės vakarų regione, kur yra J.Sipilos užmiesčio namas, vietų gyventi pabėgėliams ypač stinga.

Penktadienį vyriausybė paskelbė planuojanti šiais metais gauti 30 tūkst. prašymų suteikti prieglobstį – septynis kartus daugiau negu buvo pateikta pernai.

Pirmasis traukinys su migrantais atvyko į Miuncheną

Iš Austrijos į Vokietiją važiavęs pirmas traukinys su 167 migrantais pasiekė Miuncheną.

Pasak policijos, traukinys į Bavarijos sostinę atvyko 10 val. 25 min. vietos (11 val. 25 min. Lietuvos) laiku. Šie migrantai yra iš didesnės grupės, kuri iš Vengrijos į Austriją atvyko autobusais.
Federalinės policijos atstovas Simonas Hegewaldas (Simonas Hegevaldas) sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad specialiai užsakytas kitas traukinys iš Zalcburgo Austrijoje su keliais šimtais migrantų atvyks į Miuncheną apie pietus.

Migrantų Vengrijoje vargai yra „žadintuvo signalas“ Europai

Austrijos užsienio reikalų ministras Sebastianas Kurzas (Sebastjanas Kurcas) šeštadienį pareiškė, kad Vengrijoje įstrigusių , o dabar vykstančių į jo šalį migrantų vargai yra „žadintuvo signalas“ Europai.

„Visa tai atveria akis į tai, kokia sujaukta padėtis dabar yra Europoje. Tikiuosi, kad tai suveiks kaip žadintuvo signalas, jog tai nebesitęstų“, – sakė S.Kurzas atvykęs į neoficialų pasitarimą su savo kolegomis iš kitų ES šalių pabėgėlių krizės gilėjimo klausimu.