Suomijos ir Rusijos sausumos siena driekiasi 1 300 km. Pasieniečiai pataria statyti tvorą prioritetiniuose jos ruožuose, kurių bendras ilgis – 260 km. Projekto realizavimas atsieitų kelis šimtus milijonų eurų.

Suomijos vyriausybė dar nesvarstė šio pasiūlymo, bet vidaus reikalų ministrė Krista Mikkonen teigiamai atsiliepė apie jį.

„Barjerai kontrolės punktuose ir svarbiausiuose ruožuose gali būti naudingi. Niekas nesako, kad reikia atsitverti palei visus 1 300 km, bet yra padidėjusios rizikos ruožų. Pavyzdžiui, tose vietose, kur abipus sienos yra gyvenviečių, o per jas eina keliai“, - pareiškė žinybos vadovė.

Pasak ministrės, sienos kontrolė jau papildomai sugriežtinta, ir mėginimai nelegaliai ją kirsti veikiausiai bus pastebėti.

Anot Suomijos pasieniečių, šiuo metu fiksuojami tik pavieniai nelegalaus sienos kirtimo atvejai, bet, paskelbus mobilizaciją Rusijoje ir jos piliečiams masiškai bėgant į užsienį, padėtis gali pasikeisti.

Šeštadienį ir sekmadienį į Suomiją įvažiavo apie 17 tūkst. rusų – 80 proc. daugiau negu ankstesnį savaitgalį. Didelė jų dalis tranzitu patraukė į kitas Europos šalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją