9 valandą vietos (ir Lietuvos) laiku visoje šalyje duris atvėrė rinkimų apylinkės, laukiančios beveik 3 milijonų rinkėjų. Iš viso Suomijoje teisę balsuoti turi apie 4,4 milijono žmonių, iš kurių daugiau kaip 1,5 milijono jau dalyvavo išankstiniame balsavime sausio 25-31 dienomis. Rinkėjų aktyvumas šiame etape sudarė 36,6 procento.

Suomija suskirstyta į 15 rinkimų apygardų, iš kurių pagal teritoriją didžiausia yra Laplandija, o pagal rinkėjų skaičių - Helsinkis ir sostinės regionas., kur gyvena apie 1 milijoną žmonių. Naujojo prezidento vardas paaiškės sekmadienį, baigus skaičiuoti balsus. Inauguracija bus surengta kovo mėnesį.

Pagal pirmojo rato, kuriame balsavo 72,8 procento rinkėjų, rezultatus, į antrąjį ratą pateko dviejų parlamente atstovaujamų partijų kandidatai: nuo Žaliųjų sąjungos - 53 metų deputatas Pekka Haavisto, surinkęs 18,8 procento balsų, nuo valdančiosios Nacionalinės koalicinės partijos - buvęs parlamento pirmininkas 64 metų Sauli Niinisto, kurį parėmė 37 procentai rinkėjų.