Kaip pranešė ketvirtadienį savo tinklaraštyje opozicinės partijos „Judėjimas dabar“ (Liike Nyt) lyderis Harry`is Harkimas, jis pateiks šalies vyriausybei raštišką paklausimą dėl šio sandorio.

Centras šią savaitę gavo iš Kinijos 2 milijonus chirurginių ir daugiau kaip 200 tūkstančių paprastų apsauginių kaukių, kurios Suomijos laboratorijose neišlaikė testų ir yra netinkamos darbui ligoninėse.

Tiesa, jas galima naudoti prižiūrint garbaus amžiaus žmones namuose.
Kaukės buvo perkamos ne tiesiogiai, o per tarpininkus Suomijoje, tarp kurių, žiniasklaidos duomenimis, - grožio salonų savininkas ir skolų turintys verslininkas. Dabar šie tarpininkai ginčijasi tarpusavyje dėl pinigų už sandorį.

„Kaip vyriausybė galėjo leisti Centrui tokiu svarbiu klausimu turėti reikalų su tokiomis abejotinomis asmenybėmis? Juk čia omenyje turima žmonių gyvybė ir visos Suomijos ateitis. Todėl reikia ištirti šį incidentą“, - pabrėžė H. Harkimas.

Kinijos ambasada Suomijoje savo tinklalapyje pranešė, jog žino apie situaciją ir jau „susisiekė su Centru, kad būtų supažindinta su incidento aplinkybėmis ir gautų informacijos, kokią pagalbą ji galėtų suteikti“.

Suomijoje pastarąją parą užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų skaičius padidėjo 118 – iki 2 605. Naujausiais duomenimis, 40 infekuotųjų mirė.

Dėl koronaviruso plitimo Suomija uždarė šalies sienas iki gegužės 13 d. Mokyklos ir universitetai perėjo prie nuotolinio darbo, vaikų darželiai tebedirba, draudžiama rinktis didesnėmis kaip 10 žmonių grupėmis.

Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 1,5 milijono žmonių, apie 90 tūkstančių infekuotųjų mirė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)