„Nors nuo rugpjūčio, rugsėjo ir spalio pradžios kas savaitę stebėjome didėjančius skaičius, dabar pasiekėme tašką, kai skaičiai daugiau ar mažiau stagnuoja“, – prie Vokietijos ir Lenkijos sienos esančiame Frankfurto prie Oderio mieste sakė policijos atstovas Jensas Schobranskis.

Pareigūnai atidžiai stebi į šalį iš krizės veikiamų regionų mėginančių patekti žmonių skaičius, srautams taip pat padidėjus ir keliose kitose Europos šalyse. Kai kurios jų dėl didelių skaičių kaltina tyčinius Minsko veiksmus.

Reaguodamas į jo režimui paskelbtas ES sankcijas, Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka gegužę pareiškė, kad Minskas nebetrukdys migrantams keliauti toliau į ES. Nuo tada vis dažniau pranešama apie mėginimus neteisėtai kirsti ES išorines sienas iš Baltarusijos teritorijos.

Daugelis į Vokietiją neteisėtai atvykstančių migrantų patenka į šalį pro rytinės Brandenburgo žemės sieną. Apie padidėjusius srautus taip pat pranešama Saksonijoje ir Meklenburge-Pomeranijoje.

Anot J. Schobranskio, pastaruoju metu skaičiai kiek sumažėjo. „Tačiau vis vien kyla didelis iššūkis su visu tuo susitvarkyti“, – teigė jis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)