Šiuo metu jį laiko suėmę JAV jūrų pėstininkai, Centrinės vadovybės būstinėje Katare sakė majorė Randi Steffy (Rendi Stefi).

JAV kariams išdalytose kortų kaladėse su ieškomų nuversto Irako režimo pareigūnais, H.I.al-Azzavwi atvaizdas figūruoja ant būgnų aštuoniukės.

"Būdamas vicepremjeru finansų ir ekonomikos klausimams, jis galėjo turėti informacijos apie Irako liaudžiai priklausančių pinigų buvimo vietą", - teigė dar vienas Centrinės vadovybės atstovas spaudai kapitonas Stewartas Uptonas (Stiuartas Aptonas).

"Jis yra vicepremjeras. Tai savaime sako, kad jis turėjo informacijos apie vidinę režimo veiklą ir jo vadovybės struktūrą", - sakė jis.

Manoma, kad Sadamas Husseinas per 24 metus valdžioje galėjo sukaupti nuo 2 iki 24 mlrd. JAV dolerių (6,4 - 77 mlrd. litų) turtus, kurių didžioji dalis gali būti paslėpta užsienio bankų sąskaitose.

Vašingtonas prašė Šveicarijos, kurioje laikoma trečdalis pasaulio ofšorinių lėšų, bei kitų valstybių įšaldyti Irako vyriausybės sąskaitas bei Saddamui Husseinui priklausančias lėšas. Tačiau Šveicarija teigia neturinti informacijos apie jos bankuose laikomus nuverstojo Irako lyderio pinigus.

Eidamas šalies finansų ministro pareigas, H.I.Azzavi pastaraisiais mėnesiais pasirašinėjo šalies prekybos susitarimus bei buvo aukštas vyriausybės narys.

H.I.Azzavi yra penktasis sulaikytas žlugusio Irako režimo pareigūnas, įtrauktas į Centrinės vadavietės paskelbtą labiausiai ieškomų irakiečių sąrašą. Kiek anksčiau buvo sulaikyti netikras Sadamo Huseino brolis Barzanas Barzanas Ibrahimas Hasanas al-Tikriti bei nuverstojo Irako lyderio patarėjas generolas Amiras al-Saadi.

JAV pajėgų atstovė spaudai taip pat pranešė, jog jūrų pėstininkams Bagdade penktadienį pasidavė "tarptautinis teroristas" Khala Khadras al-Salahatas (Chala Chadras Salahatas), priklausęs palestiniečių ekstremistų vado Abu Nidalo organizacijai.

Kol kas nežinoma, koks buvo Kh.Kh.al-Salahato vaidmuo vadinamojoje "Fatah" revoliucinėje taryboje.

"Juoduoju rugsėju" praminta grupuotė liūdnai išgarsėjo 1972 metais, kai Miuncheno olimpiados metu paėmė įkaitais ir nužudė vienuolika Izraelio sportininkų. Grupuotė savo veiklą tęsė ir devintajame bei dešimtajame dešimtmečiuose.

"Manome, kad jis buvo asmeninis Abu Nidalo sekretorius", - teigė S.Uptonas.

Kh.Kh.al-Salahatas yra jau antras palestinietis, sulaikytas Bagdade. Šią savaitę Irako sostinėje buvo suimtas 1985 metais įvykdyto Italijos kruizinio laivo užgrobimą surengęs Abu Abbasas (Abu Abasas).

Paklaustas, ar Kh.Kh.al-Salahatas yra susijęs su kokiais nors konkrečiais išpuoliais, S.Uptonas teigė: "Jis mums pasidavė. Pažiūrėsime kokią informaciją jis nori mums suteikti".

Grupuotės lyderis Abu Nidalas mirė Bagdade praėjusių metų rugpjūtį. Irako pareigūnai teigė, kad jis nusižudė, tačiau organizacijos nariai tvirtina, kad jų lyderis buvo nužudytas.