Nurodoma, kad saugumo pajėgos izoliavo kai kurias Izraelio pietines teritorijas.

Izraelio lėktuvai antskrydžių Gazos Ruože surengė ketvirtadienį po vidurnakčio, taip pat anksti penktadienį.

Kariškiai nurodė, kad šie smūgiai buvo atsakas į septynias raketas, paleistas iš palestiniečių anklavo. Šešias jų numušė izraeliečių oro erdvės gynybos sistemos.

Įvykių liudininkai Gazos Ruože pasakojo, kad raketos buvo leidžiamos į Sderoto miestą, esantį šalia anklavo sienos.

Viena nenumušta raketa apgadino vieno Sderoto namo stogą, bet žmonės per šį incidentą nenukentėjo, sakė vienas naujienų agentūros AFP fotografas.

Izraelis bombardavo Gazos Ruožą beveik kiekvieną naktį nuo rugpjūčio 6-osios, atsakydamas į padegamųjų balionų ir, ypač pastaruoju metu, į raketų leidimą kitapus sienos.

Iš Gazos Ruožo paleistų per vieną dieną raketų skaičius buvo didžiausias nuo naujausių apsikeitimų smūgiais pradžios prieš dvi savaites.

„Hamas“ atstovas Fawzi Barhumas savo pranešime rašo, kad judėjimas „nedvejos kautis su priešu, jeigu tęsis eskalavimas, bombardavimai ir blokada“.

„Jeigu okupantai izraeliečiai toliau tęs savo agresiją... už tai turės sumokėti“, – pridūrė jis.

Izraelio gynybos ministras Benny Gantzas savo ruožtu penktadienį perspėjo, kad kariuomenė „atakuos mūsų užpuolikus ir suduos jiems labai galingą smūgį“.

„Gazos gyventojai kenčia „Hamas“ rankose“, – savo pranešime pabrėžė B. Gantzas, aptaręs padėtį į su gynybos pajėgų vadu. Ministras taip pat pažadėjo toliau rūpintis, kad Izraelio gyventojų saugumas būtų užtikrintas.

Be to, Izraelis sugriežtino jau 13 metų besitęsiančią Gazos Ruožo blokadą.