Šių įtarimų pagrindu vyras buvo suimtas, rašo „New York Post“.

Remiantis „Fox News“ gauta teismui pateikta medžiaga, 62 metų Henris Michele‘as Piette‘as po menamų vedybų su tada vienuolikamete podukra Rosalynn McGinnis net 19 metų griežtai ribojo jos laisvę ir visiškai niekur neišleido. Kaip tikina kiti H. Piette‘o vaikai, mergina buvo nuo pat jaunumės tvirkinama ir seksualiai išnaudojama.

H. Piette‘o įkalinta R. McGinnis buvo žaginama, žalojama aštriais įrankiais, dusinama iki sąmonės netekimo ir mušama beisbolo lazdomis.

Bylą nagrinėjusiems tyrėjams pavyko išsiaiškinti, kad 1997 metais H. Piette‘o sūnus parsivedė R. McGinnis iš mokyklos. Tai įvyko tada, kai H. Piette‘ą, nebeištvėrusi smurtinio elgesio, jau buvo palikusi mergaitės motina. Iš mokyklos parvesta R. McGinnis kitiems vaikams buvo pristatyta kaip naujoji motina.

Henris Michele‘as Piette‘as
Kartu su R. McGinnis H. Piette‘as nuolat važinėjo po JAV ir Meksiką, bet kad atrodytų, jog abu nuolat gyvena Oklahomoje, H. Piette‘as vis grįždavo į tą valstiją ir liepdavo merginai, o vėliau – moteriai rašyti ir iš jos siuntinėti laiškus.

2016 metų birželį, jau 33-ejų metų R. McGinnis pagaliau pavyko pabėgti. Kartu su aštuoniais iš devynių savo vaikų ji paspruko iš palapinės, pastatytos Meksikos kaimo vietovėje.

Moteris nuvyko į JAV ambasadą, kurioje buvo pasirūpinta, kad su vaikais galėtų grįžti į JAV.

„Žinojau, kad jei neištrūksiu, tai arba išprotėsiu, arba tiesiog mirsiu ir mano vaikai liks su tuo vyru“, – sakė R. McGinnis leidinio „People“ žurnalistui.

Ji pridūrė, kad tada, kai susisiekė su dingusių ir išnaudojamų vaikų globa besirūpinančia organizacija, pajuto palengvėjimą, nes pagaliau galėjo papasakoti tiesą.

„Vis dar jaučiau baimę, bet tai, kad nebereikėjo meluoti, buvo nuostabu“, – sakė R. McGinnis.

Vienas iš R. McGinnis sūnų anksčiau buvo pabėgęs, bet jį pavyko sugrąžinti motinai.

H. Piette‘as yra apkaltintas dėl itin žiauraus žaginimo, tvirkinimo, taip pat prievartos prieš vaikus ir psichologinio smurto.

Kaip teigiama teismo dokumentuose, nuo tada, kai R. McGinnis pabėgo, H. Piette‘as, tyrėjų įsitikinimu, ir toliau gyveno Meksikoje.

Rosalynn McGinnis, People reportažo stopkadras
„Manoma, kad H. Piette‘as labai ilgai gyveno Meksikoje arba Centrinėje Amerikoje, be to, yra glaudžiai susijęs su Meksikoje veikiančiomis kriminalinėmis organizacijomis, veikiausiai padėjusiomis apeiti įstatymus, – nurodoma teismo dokumentuose. – Rugsėjo 10 d. ir visą tolesnę savaitę, H. Piette‘as vis susisiekdavo su žmonėmis, padėjusiais R. McGinnis pabėgti iš Meksikos, ir nuolat jiems grasino.“

Netrukus H. Piette‘as turės stoti prieš federalinį teismą, o tada bus perduotas valstijos pareigūnų žinion.

R. McGinnis pussesere prisistačiusi moteris sukūrė specialią paskyrą „GoFundMe“. Per ją tikimasi surinkti lėšų, kuriomis būtų galima padengti bent dalį R. McGinnis ir jos vaikams tenkančių kasdienių išlaidų, taip pat mokesčių už mokslą ir gyvenamąjį būstą.

Leidinyje „People“ rašoma, kad R. McGinnis su vaikais gyvena Midvest Sityje. Jauniausiam moters vaikui tėra dveji, o vyriausiam – 17 metų. Šiuo metu jiems skirtas atsigauti nuo potrauminio sukrėtimo padedantis gydymo kursas.

R. McGinnis žurnalistams patvirtino, kad pati pasakė vaikams, jog jų tėvas – žagintojas ir pagrobėjas.