Maždaug 500 ginkluotų vyrų šeštadienio popietę Darfūre atakavo į šiaurę nuo Beidos esantį Masterio miestelį, rašoma JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA) išplatintame pranešime.

Užpuolikai taikėsi į vietos masalitų bendruomenės narius. Jie plėšė ir padeginėjo namus, taip pat nusiaubė dalį vietos turgaus.

„Tai buvo vienas iš virtinės saugumo incidentų, apie kuriuos buvo pranešta pastarąją savaitę. Per juos buvo sudeginti keli kaimai ir gyvenamieji namai, nusiaubtos turgavietės ir parduotuvės, apgadinta infrastruktūra“, – rašoma OCHA padalinio Chartume išplatintame pranešime.

Po šeštadienio atakos Masteryje maždaug pusė tūkstančio vietos gyventojų surengė protesto akciją, reikalaudami vietos valdžios pasirūpinti jų saugumu.

Vietos masalitų bendruomenės nariai sakė, kad nelaidos žuvusiųjų, kol valdžia nesiims veiksmų, nurodė OCHA.

Sekmadienį Sudano ministras pirmininkas Abdalla Hamdokas paskelbė, kad vyriausybė į regioną pasiųs saugumo pajėgas „saugoti piliečių ir ūkių“.

Dviem dienomis anksčiau Darfūre ginkluoti vyrai nužudė mažiausiai 20 civilių, tarp jų – vaikų, pirmą kartą po daugelio metų grįžusių į savo ūkius šiame karo nualintame regione.

Pastarųjų išpuolių taikiniais tapo žemdirbyste ir gyvulių auginimu užsiimančios vietos gentys, konfliktuojančios su klajoklių arabų gentimis dėl žemės.

„Dėl skirtingose Darfūro regiono vietose suintensyvėjusio smurto didėja priverstinė migracija, kyla grėsmė žemdirbystės sezonui, netenkama gyvybių ir pragyvenimo šaltinių, taip pat didėja humanitariniai poreikiai“, – rašoma OCHA pranešime.