Demonstrantai kelių šimtų metru atstumu buvo priartėję prie prezidento rūmų Chartume – kariuomenės vado generolo Abdel Fattah al Burhano būstinės. Tačiau paskui kariuomenė, policija ir sukarinti daliniai iššovė į minią daug ašarinių dujų kanistrų.

Aktyvistai ragino sugrįžti prie civilinio valdymo. Liudininkai pranešė apie panašius protestus prieš perversmą piečiau sostinės esančiame Madanyje, taip pat rytiniuose Kasalos ir Port Sudano miestuose.

Demokratijos šalininkai tęsia gatvės protestų kampaniją, nors, nepriklausomo Gydytojų komiteto duomenimis, malšinant demonstracijas žuvo jau mažiausiai 48 žmonės.

Prieš ketvirtadienį prasidėjusias akcijas Chartume buvo mobilizuotos gausios saugumo pajėgos.

Gatves raižė kariuomenės ir policijos patruliai, o krovininiai konteineriai blokavo Nilo tiltus, jungiančius sostinę su šiauriniais priemiesčiais ir miestu dvyniu Umdurmanu.

Tiltai buvo užblokuoti ir per ankstesnius, gruodžio 26 dieną vykusius protestus, kuomet į gatves buvo išėję dešimtys tūkstančių žmonių.

Tačiau prieš ketvirtadienio demonstracijas pagrindinėse magistralėse, kuriomis ruošėsi žygiuoti protestuotojai, buvo įrengtos naujos stebėjimo kameros.

Be to, valdžia pirmą kartą nuo protestų pradžios išjungė tiek tarptautines, tiek vietines telefono linijas.

Interneto stebėjimo grupė „NetBlocks“ pranešė, kad nuo ketvirtadienio paryčių buvo blokuojamas ir mobiliojo interneto ryšis. Aktyvistai būtent internetu organizuoja demonstracijas ir tiesiogiai transliuoja įvykius per mitingus.