Viceministras padėkojo Vengrijai už svarias saugumo užtikrinimo priemones regione. Vengrija buvo pirmoji NATO šalis iš Europos, kuri atsiuntė savo rotacines pajėgas į Lietuvą ir sustiprino NATO saugumo užtikrinimo priemones Baltijos regione. Praėjusių metų pabaigoje 140 Vengrijos karių keletą mėnesių kartu su Lietuvos kariais dalyvavo bendruose mokymuose ir pratybose Lietuvoje, primena Užsienio reikalų ministerija.

„Šį pusmetį mes turime vengrų karinių oro pajėgų kontingentą, kuris pirmą kartą dalyvauja NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse. Vertiname tai kaip solidarumo ir vienybės ženklą“, - sakė viceministras A. Krivas.

Susitikime aptartas ir Vengrijai itin aktualus nelegalios migracijos klausimas. Viceministras pažymėjo, kad buvo priimti praktiniai ES sprendimai, prie kurių prisideda ir Lietuva, tačiau reikalingos visapusiškos nuoseklios pastangos, kad būtų įveiktos migracijos krizės priežastys. A. Krivas pažymėjo, kad Lietuva, sprendžiant pabėgėlių krizę, bus solidari su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis ir jau dabar priima šeimas iš karinio konflikto apimtos Rytų Ukrainos.

A. Krivas taip pat akcentavo, kad ES valstybių narių solidarumas yra itin svarbus ir vertinant situaciją Ukrainoje - būtina laikytis bendros pozicijos dėl ES sankcijų Rusijai, tęsti Krymo aneksijos nepripažinimo politiką.

Susitikime taip pat diskutuota apie bendrą šalių veiklą Europos Sąjungoje ir NATO, kitose tarptautinėse organizacijose.

Vengrijos valstybės sekretorius I. Mikola rugsėjo 14-17 d. dalyvauja Vilniuje vykstančioje Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regiono komiteto 65-osios sesijos konferencijoje.