Kaip ten bebūtų, jos dovana pasimetė tarp daugybės Rusijos vadovo tą dieną gautųjų, skelbia „The Daily Mail“.

Prabėgo treji metai. Panašu, kad būtent šis poelgis buvo išmintingiausias ir apdairiausias buvusios žurnalistikos studentės ir grožio konkurso „Mis Rusija“ dalyvės Alisos Charčevos gyvenime.

23 metų gražuolė, išgarsėjusi kaip „Mis Balandis“ seksualiame Rusijos prezidento gimimo dienai skirtame kalendoriuje, gyvena prabangiame bute viename uždarame Maskvos rajone. Iš kur jauna mergina gavo tiek pinigų tokiam būstui, intriguojanti paslaptis, kurios tyrimo siūlai atvedė pas vieną asmenį, kuriuo itin pasitiki pats Rusijos prezidentas.

Alisa – viena iš keturių moterų, kurioms mažai kam žinomas verslininkas iš Sankt Peterburgo Grigorijus Bajevskis per pastaruosius kelerius metus parūpino namus, atskleidė „Reuters“ atliktas tyrimas.

Pirmosios dvi – Anna Zacepilina ir Leisan Kabajeva (buvusios gimnastės Alinos Kabajevos, su kuria V. Putinas poruojamas pastaruosius aštuonerius metus, močiutė ir sesuo). Trečioji – Katerina Tichonova, jaunesnioji Rusijos prezidento dukra. Ketvirtoji – Alisa - iš pirmo žvilgsnio atrodo su šalies lyderiu susijusi menkiausiai.

Alisa Charčeva

2010 metais grupelė studenčių ir būsimųjų Maskvos valstybinio universiteto auklėtinių sukūrė kalendorių, skirtą V. Putino 58-ajam gimtadieniui. Kalendoriui pozavo pačios merginos. Alisai teko balandžio mėnuo.

Po dvejų metų, kai prezidentas minėjo 60-ąjį gimtadienį, A. Charčeva pozavo su mažu kačiuku ir prezidento portretu. Nuotrauką, kurią pavadino „Pussy for Putin“, ji paskelbė savo asmeniniame tinklaraštyje. Ir negailėjo V. Putinui gerų žodžių.

Tinklaraščio įraše, kuris jau pašalintas, buvo teigiama: „Manau, kad jis nuostabus vyras, stiprus lyderis ir idealus šalies vadovas“.

Štai ką Alisa „Sobesednik“ žurnalistams yra sakiusi apie minėtąjį kalendorių: „Jis buvo sumanytas prieš dvejus metus 58-ąjam V. Putino gimtadieniui. Šiek tiek vėliau per savo atstovą spaudai jis išreiškė nuomonę, kad kalendorius jam labai patikęs. Mums buvo labai smagu tai sužinoti. Tai reiškia, kad mūsų dovana pasiekė tikslą. Taip galvojau tada, mano nuomonė nepasikeitė ir dabar – manau, kad geresnio šalies vadovo ir būti negali. Man patinka jo požiūris į darbą, patinka jo humoro jausmas. Jis paprastas žmogus – toks kaip aš ir jūs“.

Kodėl Rusijos prezidento patikėtinis 47 metų G. Bajevskis užrašė butą didelei V. Putino gerbėjai Alisai, taip ir lieka neaišku.

Štai ką sako vienas iš garsiausių Rusijos valdančiojo režimo oponentų Aleksejus Navalnas: „Man susidarė įspūdis, kad tyrimo autoriai subtiliai užsimena, esą Alisa su prezidentu susijusi bendru laisvalaikiu ir kitais asmeniniais santykiais“.

Arba, kaip pabrėžia vienas komentatorius: „Kažkieno šį vakarą laukia nemalonus pokalbis“.

Pati Alisa neigia bet kokius teiginius, esą prezidento dėkingumas jai suteikė daugiau nei bulvarinės žiniasklaidos visame pasaulyje dėmesį. Paklausta, iš kur gavo įspūdingą sumą pinigų būstui viename iš uždariausių ir prabangiausių Maskvos rajonų, A. Charčeva pareiškė, kad viskas labai paprasta – sandėrio būta eilinio, sudaryto nekilnojamojo turto agentūros, ir patikino minėtojo su Rusijos prezidentu siejamo verslininko nepažįstanti.

„Butas įsigytas paėmus paskolą būstui. Po šiai dienai moku bankui“, – tikina gražuolė.

Paklausta, ar ryšiai su Rusijos prezidentu jai vienaip ar kitaip padėjo įsikurti minėtame bute, mergina pasipiktino: „Man dar niekas nebuvo uždavinėjęs tokių kvailų klausimų“.

Nepaisant to, visuomenei prieinami įrašai atskleidžia, kad G. Bajevskis, kuris yra dirbęs kito Rusijos prezidento draugo ir dziudo partnerio Arkadijaus Rotenbergo padėjėju, pardavė arba tiesiog perrašė nekilnojamo turto minėtosioms moterims.

81 metų A. Kabajevos močiutė Anna iš G. Bajevskio įsigijo prabangius namus milijonierių rojumi vadinamame „Uspenskoje“ rajone. Namus saugo apsaugos vyrai, kurie „Reuters“ žurnalistų neįleido ir susisiekti su gyventojais nepadėjo.

2009 metų duomenys teigia, kad G. Bajevskis Leisan 2009 metais perrašė butą Veresajevos gatvėje prabangiame Maskvos priemiestyje.

Paklaustas, kaip moteris iš G. Bajevskio įsigijo nekilnojamo turto, rusės vadovaujamos bendrovės (ji yra ir jos savininkė) atstovas pareiškė nieko negalįs komentuoti.

Be to, registruodama naują bendrovę, V. Putino dukra Katerina pasinaudojo adresu buto, kuris priklauso būtent G. Bajevskiui.