Tačiau vakarėlyje, surengtame olimpinį auksą iškovojusiai baltarusei biatlonininkei Darijai Domračiovai pagerbti, buvo galima pamatyti ir dar vieną veidą.

Solidžioje kompanijoje buvo ne tik biatlonininkė D. Domračiova, bet ir gimnastė Ksenija Sankovič, rašo „Naša Niva“.

Mergina ne šiaip kukliai šypsojosi nuošalyje, o pasakė tostą.

„Už moteris, turinčias vyrišką charakterį. Gerąja prasme jūs visos, kurios šiandien rungėtės, turite vyrišką gyslelę, kuri padeda laimėti“, – pakėlė taurę K. Sankovič.

Olimpinė nugalėtoja

Daugumai gerai žinomi K. Sankovič sportiniai pasiekimai. Vasaros olimpiadoje Pekine ji laimėjo bronzos medalį, Londone – sidabrą.

Rungtynių įspūdžiai nepamirštami. „Visi sakė, kad gyvensime olimpiniame miestelyje. Bet aš kažkodėl pagalvojau, kad realiai gyvensime kokiame nors kaime, kaip pas mus, Baltarusijoje. Paskui atvykau, pamačiau ir pagalvojau: „Nieko sau miestelis“, – interviu „Tribuna.com“ sakė gimnastė.

Abu apdovanojimus K. Sankovič pelnė grupinėse rungtyse.

Įdomus ir sėkmingų pasirodymų finansinis aspektas. 2008 m. gimnastė gavo 30 tūkst. dolerių (76 tūkst. Lt), 2012 m. – 75 tūkst. dolerių (190 tūkst. Lt).

Šiuo metu K. Sankovič 23 metai, meninės pakraipos gimnastei tai nemažas amžius, todėl 2012 m. pabaigoje ji baigė karjerą ir užleido vietą jaunesnėms.

Gimnastė milijonierė

Google“ paieškos sistemoje įvedus „Ksenija Sankovič“, sistema iš karto parodo ir „Jurius Čižas“. Kodėl? „Google“ geriau žino.

Visgi galima įžvelgti ryšį tarp turtingiausio Baltarusijos verslininko ir gimnastės. Užpernai gimnastė įsigijo butą skandalingai pagarsėjusiame name „Pas Troizkį“, kurį statė J. Čižovo įmonė „Trajpl“.

Šiuo metu gimnastei priklauso didžiulis 223 kvadratinių metrų ploto butas – tokio dydžio, kaip penki standartiniai dviejų kambarių butai Minske. Tokio buto rinkos kaina – apie 750 tūkst. dolerių (1,9 mln. Lt).

Naujame bute gimnastė dar negyvena, remontas trunka ilgai. Tiesa, tai ne vienintelis jai priklausantis nekilnojamasis turtas. Prieš kelerius metus ji įsigijo trijų kambarių butą Prityckio gatvėje, kurio vertė rinkoje – mažiausiai 110 tūkst. dolerių (278,7 tūkst. Lt).

Mažiausiai 860 tūkst. dolerių (2,1 mln. Lt) vertės nekilnojamasis turtas – nemažas jaunai merginai.

Tėtis – rekordininkas ir advokatas

K. Sankovič ir tėvai – neeiliniai žmonės. Tėvas Andrejus Sankovičius yra pats sportavęs. Jo nacionalinio šuolio į aukštį rekordo iki šiol niekas nepralenkė. 1993 m. jis iššoko 2,34 m., jo karjera sporte buvo neilga, vėliau jis pasirinko perspektyvesnę – advokato profesiją.

„Jis pareidavo namo ir pasakodavo apie savo bylas. Visada išsižiojusi klausydavau. Žinoma, pasidalinčiau įdomiomis istorijomis, bet tėvo advokato paslapčių nevalia atskleisti“, – pasakojo mergina.

Priminsime, kad advokatui niekam nevalia pasakoti savo profesinių paslapčių, duktė neturi būti išimtis.

2011 m. A. Sankovičių išrinko Minsko advokatų kolegijos pirmininku, bet Teisingumo ministerija pripažino sprendimą neteisėtu. Tai sutapo su spaudimų banga advokatams.

A. Sankovičius teisme, baudžiamojoje byloje gynė Dmitrijų Novikovą, kuriam buvo pateikti kaltinimai už neramumus. Jaunuolis iš dalies pripažino savo kaltę ir buvo nuteistas 3,5 m. kalėjimo. Po pusmečio jį išleido į laisvę.

Metų studentė

K. Sankovič nusprendė eiti tėvo pėdomis. Ji ką tik baigė teisę Baltarusijos valstybiniame universitete. Ji pasirinko dienines studijas. Dėl varžybų egzaminus dažnai tekdavo laikyti vėliau.

Universitetui tokie studentai – atradimas, juk sportinės varžybos tarp mokslo įstaigų visiems patinka. Ne veltui K. Sankovič tapo metų studente už sportinius pasiekimus.