Vienas studentų prisiminė demokratų kandidato Baracko Obamos komentarus apie savo močiutę, kuri yra „tipiška baltaodė", ir paklausė J. McCaino: „Ar jūs apibūdintumėte save, kaip B. Obama pasakytų, tipišku baltaodžiu?"

Sutrikęs J. McCainas kiek patylėjo ir pagyrė pastarąją „puikią" B. Obamos kalbą apie rases, teigdamas, kad „gerai, jog amerikiečiai turėjo galimybę ją išgirsti".

„Negaliu tiesiogiai apsakyti, kaip aš save apibūdinu. Apgailestauju, kad aš iš esmės išvengiau atsakymo į šį klausimą. Tačiau noriu pasakyti, jog amerikiečiai, visi amerikiečiai, nori, kad prezidento rinkimų kampanija būtų garbinga".

Kitas studentas prisiminė demokratės Hillary Clinton apsilankymą Indianos bare savaitgalį, kur ji išlenkė viskio taurelę.

„Norėjau sužinoti, kaip jūs manote: ar ji išlenkė tą taurelę dėl to, kad pirminių rinkimų rezultatai jai nepalankūs? Taip pat norėjau sužinoti, ar nesutiktumėte su manimi išgerti, kai baigsis šis susitikimas?" - teiravosi studentas.

Visa auditorija prapliupo juoku. Juoko nesulaikė ir J. McCainas.

„Nemačiau jūsų minimo vaizdo įrašo, tačiau apie jį girdėjau. Bet kas, kas padeda senatorei H. Clinton pasijusti gerai, yra tikrai... tikrai..." - nutraukė sakinį J. McCainas, plačiai šypsodamasis ir kilnodamas antakius.

„Žinote, ką tik gavau du geriausius ir sunkiausius klausimus", - pridūrė respublikonų kandidatas į prezidentus.

Respublikonų kandidatas į prezidentus Johnas McCainas yra vienodai populiarus kaip ir demokratų pretendentas į kandidatus Barackas Obama ir šiek tiek pirmauja prieš senatorę Hillary Clinton, rodo trečiadienį paskelbti „Reuters/Zogby" apklausos rezultatai.

Johnas McCainas laikomas geresniu ekonomikos vadovu nei abu demokratai, nepaisant jų stiprios kritikos apie respublikono galimybės tvarkyti ekonomiką.