Prancūzijos vyriausybė nori iki 2030 metų pensinį amžių padidinti nuo 62 iki 64 metų.

Prie protesto prisijungę energetikos bendrovės EDF darbuotojai naktį į antradienį 4 500 megavatų sumažino elektros gamybą. Tai maždaug atitinka keturių atominių elektrinių pagaminamą elektros energiją. Tačiau elektros tiekimo sutrikimų išvengta. Kai kuriose gimnazijose ir universitetuose proteste dalyvavo ir jaunimas.

Visoje šalyje, kaip ir per pirmąsias dvi protesto dienas, pranešta apie daugiau kaip 200 demonstracijų. Saugumo pajėgos tikisi į gatves suplūstant maždaug milijono žmonių. Šalyje sutelkta 11 000 saugumo pajėgų atstovų, 4 000 jų – Paryžiuje, kur tarp demonstrantų neretai įsimaišo riaušininkų.

„Negalima nuolat valdyti prieš savo šalį“, – stočiai LCI sakė socialistinės partijos PS vadovas Olivier‘as Faure. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad 93 proc. darbuotojų reformą atmeta. „Jei įstatymo projektas susiduria su tokiu stipriu pasipriešinimu (...), tai yra problemų su demokratija“, – kalbėjo politikas.

Profsąjungos lyderis Philippe‘as Martinezas kritikavo prezidento Emmanuelio Macrono poziciją: „Jis savo dideliu ego nori parodyti, kad gali įgyvendinti reformą nepaisant viešosios nuomonės.“

Pirmadienį Nacionalinėje Asamblėjoje debatai prasidėjo karštomis nuotaikomis. Darbo ministras Olivier‘as Dussopt‘as pavadino reformą būtina „pensijų sistemos išgyvenimui“. Kartu jis buvo atviras korekcijoms.

Reforma apima ir minimalios algos padidinimą iki 1 200 eurų. Be to, norima skatinti senjorų užimtumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)