„Esame susirūpinę dėl to, ką matome, ypač dėl Irano. Iranas remia įvairias teroristines grupuotes ir atsako už viso regiono destabilizavimą – teigė J. Stoltenbergas. – Visas puses raginame siekti užkirsti kelią tokioms atakoms, nes jos gali turėti neigiamų padarinių visam regionui, mes taip pat esame ypač susirūpinę dėl įtampos paaštrėjimo.“

Savaitgalį buvo atakuotos dvi didžiulės Saudo Arabijos naftos perdirbimo gamyklos. Nors atsakomybę prisiėmė Jemeno husių sukilėliai, Vašingtonas ir Rijadas dėl išpuolio kaltino Iraną.

Husių sukilėliai teigė, kad išpuolius surengė, pasitelkdami 10 dronų, tačiau JAV žiniasklaidos agentūros pranešė, jog valstybės pareigūnus pasiekė palydovinės nuotraukos, kuriose matyti, jog atakas įvykdžiusios priemonės – greičiausiai dronai ir kruizinės raketos – buvo pasiųstos greičiau iš Šiaurės arba Šiaurės vakarų, o ne Jemeno.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija pirmadienį teigė, esą pirminio tyrimo metu išsiaiškinta, jog už išpuolį atsakingi ne husių sukilėliai. Rijado atstovai teigė, kad už atakas atsako Iranas, tiekęs išpuolio metu panaudotus ginklus. Į klausimą, kas iš tiesų surengė išpuolius, dar nebuvo atsakyta. Tyrimai ir toliau tęsiami.