Prokuroras Tomasas Lindstrandas pirmadienį sakė, kad M.Abdul Wahabas kilęs iš Artimųjų Rytų, tačiau Švedijos pilietybę turi nuo 1992 metų.

Pareigūnas pridūrė, kad M.Abdul Wahabas buvo automobilio, kuris šeštadienį buvo susprogdintas Stokholme prieš pat mirtininko išpuolį, registruotas savininkas.

Pasak T.Lindtrando, išpuolį įvykdęs vyras buvo pritvirtinęs sprogmenis prie savo kūno, taip pat nešėsi užtaisą kuprinėje. Jo tapatybė dar nepatvirtinta DNR tyrimais arba giminaičių liudijimais, o iki šio incidento vyras nebuvo pakliuvęs į saugumo policijos akiratį.

Kaip praneša britų žiniasklaida, T.Abdel Wahabas studijavo sporto terapiją Bedfordšyro universitete, kuris veikia už maždaug 50 kilometrų į šiaurę nuo Londono esančiame Lutone. Šiame mieste jis gyveno kelerius pastaruosius metus.

Jo šeima tebegyvena Lutone, rašo dienraščiai "The Daily Mail" ir "The Daily Telegraph".

Kelis pastaruosius Lutonas buvo vietos islamo ekstremistų ir ultradešiniųjų ekstremistų susirėmimų židinys.

Pernai šis miestas atsidūrė dėmesio centre, kai musulmonų ekstremistai surengė demonstraciją per britų karių, grįžusių iš kovinių misijų užsienyje, sutikimo ceremoniją. Protestuotojai nešė plakatus su užrašais "Anglų kareiviai: Basros skerdikai" ir "Anglijos kareiviai: bailiai, žudikai, ekstremistai".

Švedijos žiniasklaida pirmadienį paskelbė daugiau detalių apie 28-year-old T.Abdel Wahabą ir nurodė, kad jis atvyko į Stokholmą iš Tranoso miesto, esančio už 200 kilometrų į pietvakarius nuo sostinės.

Pranešama, kad buvo atlikta krata šio vyro namuose Tranose, tačiau vietos policija šio fakto nekomentavo.

Bulvarinis dienraštis "Expressen" citavo T.Abdel Wahabo tėvą, kuris sakė, kad jo sūnus iš Tranoso išvažiavo savo automobiliu šeštadienį paryčiais.

Laikraštis "Aftonbladet", remdamasis dabar jau uždarytos įtariamojo svetainės socialiniame tinkle "Facebook" medžiagą, rašo, kad jis skelbdavo radikalią nuomonę apie karą Irake.

Švedijos žiniasklaida šeštadienį įvykdytą išpuolį prilygino žadintuvo skambučiui ir įrodymu, jog šalis dabar yra tarptautinio terorizmo taikinys.

"Atvirumas puolamas", - skelbia "Aftonbladet" vedamojo antraštė, o "Expressen" pareiškė, kad "baimė nelaimės".

Dienraštis "Dagens Nyheter" pabrėžė, kad šeštadienio įvykiai yra "puolimas prieš mus visus".

"Aklas teroras pasiekė Švediją. Pirmąkart mūsų šalyje mes, eiliniai ir beginkliai piliečiai, tapome sprogdintojų kamikadzių taikiniai", - rašo dienraštis SvD.