Per pastarąsias tris savaites susirėmimų gerokai sumažėjo, stiprėjant vilčiai, kad taikos planas baigti konfliktą, nusinešusį daugiau kaip 6000 gyvybių, bus sėkmingas.

Tačiau Kijevo kariškiai tvirtina, kad separatistai šaudymais nesiliauja tikrinę paliaubas plačiame ruože, į kurį patenka ir teritorijos netoli Mariupolio, vieno didžiausių vyriausybės kontroliuojamų miestų prie Azovo jūros.

„Dėl kovinių susirėmimų mes netekome dviejų (karių), dar septyni sužeisti“, – sakė per spaudos konferenciją antiteroristinės operacijos štabo atstovas Andrijus Lysenka.

Pasak jo, „per praėjusias 24 valandas buvo 44 (separatistų) atakos“, šaudyta ir į gyvenamąsias vietoves.

Separatistų atstovas, vadinamosios Donecko liaudies respublikos (DLR) gynybos viceministras Eduardas Basurinas, savo ruožtu, tvirtino, kad Kijevo valdžios pajėgos vėl apšaudė DLR teritoriją.

„Pietų kryptimi DLR, vakarinėje Donecko srityje ir Donecko oro uoste vėl atsinaujino apšaudymai“, – sakė jis.

E.Basurinas apkaltino Ukrainos karius sužeidus tris civilius – vyrą, moterį ir vaiką, kai penktadienį vakare iš 120 mm minosvaidžio buvo apšaudytas Petrovskio rajonas Donecke.

Jis dar pridūrė, kad ketvirtadienį, užkliudę miną Vuhlehirske, nukentėjo du civiliai – vienas jų žuvo.

Abi pusės patvirtino, kad susirėmimų kyla ties Šyrokyne, netoli Mariupolio.

Separatistai tvirtina kontroliuoją apie 30 proc. šio kaimo teritorijos, o ukrainiečiai baiminasi, kad Mariupolis bus naujo puolimo taikinys.