Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios Sirijos žmogaus teisių stebėsenos organizacijos (SOHR) teigimu, Rusijos karo lėktuvai surengė 30 reidų 16-oje vietovių, išsidėsčiusių tarp vakarinės Idlibo dalies, Gabo lygumos Hamos provincijoje ir šiaurės rytinės Latakijos provincijos dalies.

Pasak SOHR vadovo Ramio Abdelio Rahmano, Rusijos lėktuvai šiems taikiniams paskutinį kartą buvo smogę rugpjūčio 15 dieną.

Sirijos sukilėlių koalicijos „Nacionalinis išsivadavimo frontas“ (NLF) atstovas Najis Mustapha agentūrai dpa patvirtino, kad oro reidai ir Sirijos vyriausybės pajėgų apšaudymas iš artilerijos pabūklų vyko septyniuose Idlibo provincijos ir dviejuose Hamos provincijos kaimuose.

Didžiąją Idlibo dalį kontroliuoja „Hayat Tahrir al-Sham“ - islamistų aljansas, kuriam vadovauja su „Al-Qaeda“ susijusi grupuotė.

Jungtinių Tautų (JT) specialusis pasiuntinys Sirijai Staffanas de Mistura praėjusią savaitę įspėjo, kad tai, jog Idlibe yra 10 tūkst. su „Al-Qaeda“ susijusių kovotojų, nepateisina puolimo, kuris į pavojų stato 2,9 mln. civilių gyvybes.

Turkija kelias savaites dėjo diplomatines pastangas, siekdama išvengti Sirijos vyriausybės puolimo Idlibe, besiribojančiame su jos teritorija. Penktadienį Teherane turėtų vykti Turkijos, Rusijos ir Irano derybos šiuo klausimu.