Nevyriausybinė organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) pirmadienį paskelbtoje ataskaitoje teigė turinti medžiagos, rodančios, kad šias chemines atakas įvykdė Sirijos režimo sraigtasparniai. Atakų metu žuvo mažiausiai devyni civiliai, iš jų – keturi vaikai, o dar apie 200 žmonių buvo sužeista.

Žmogaus teisių stebėsenos ir gynimo organizacijos teigimu, atakos vykdytos tose teritorijose, į kurias vėliau rengėsi įžengti režimo pajėgos.

HRW nepaprastųjų situacijų padalinio direktoriaus pavaduotojas Ole Solvangas sakė: „Šių chloro dujų atakų vykdymo modelis leidžia teigti, kad tai buvo ne kelių paskirų elementų darbas, o kad tai buvo suderinta su bendra karine strategija, skirta Alepo kontrolei atkovoti“.

Sirijos vyriausybė anksčiau neigė vykdžiusi bet kokias chemines atakas.

Taikos derybas tęs vasario 23-ąją

Taikos derybos dėl Sirijos pilietinio karo užbaigimo bus pratęstos vasario 23 dieną Ženevoje, pirmadienį pranešė Jungtinių Tautų pasiuntinio biuras.

Sirijos vyriausybei ir opozicijai atstovaujančios delegacijos turėtų atvykti į Ženevą maždaug vasario 20-ąją. Jos dalyvaus konsultacijose su JT pasiuntiniu Sirijai Staffanu de Mistura, sakoma jo biuro pranešime.

Derybos prasidės vasario 23 dieną, sakoma jame.