„Tai lėmė visų šalių, dalyvavusių statybose – pradedant vystytojais, statytojais, prižiūrėtojais – požiūris į darbą, – I.Vircavas sakė duodamas interviu Latvijos komercinei televizijai LNT, pridūręs, kad atsakingi asmenys bus išaiškinti per tos tragedijos tyrimą.

I.Vircavas pažymėjo, kad prekybos centro projekte buvo padarytos kelios klaidos.

„Vertinant vizualiai, aišku, kad buvo kelios priežastys. Nemanau, kad yra tik viena priežastis – tai techninių sprendimų ir apkrovų skaičiavimų klaidų derinys“, – sakė pareigūnas.

Rygos vakariniame rajone esančio prekybos centro "Maxima" stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis trečiadienį pranešė, kad priima politinę atsakomybę ir atsistatydina.

Latvijoje iškelta byla

Dėl prekybos centro "Maxima" griūties Latvijoje, Rygos Zuolitūdės rajone, pagal šalies Baudžiamojo kodekso 2 dalies 239 straipsnį (Statybą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimas) iškelta byla.

Prekybos centro ir šalia esančio gyvenamojo namo projektą kūrė bendrovė "Homburg Zolitude", o statybos darbus vykdė įmonė "Re&Re". Projekte taip pat dalyvavo statybų priežiūros įmonė "CMConsulting", architektų biuras "Kubs" ir konstruktorių biuras "HND Grupa".

Latvijos inžinierių statybininkų sąjunga nutraukė pastatus projektavusių inžinierių statybininkų Ivaro Sergeto ir Janio Malcano sertifikatų galiojimą.