Šiuo projektu tikimasi palengvinti situaciją dėl transporto spūsčių viename judriame sostinės rajone.

R. T. Erdoganas jau ruošiasi 2019-ųjų lapkritį vyksiantiems prezidento ir parlamento rinkimams – šalyje pristatoma gausybė naujų infrastruktūros projektų.

Turkijos prezidentas, buvęs Stambulo meras, jau yra įgyvendinęs svarbių pokyčių šalies sostinėje. Nuo 2002 metų, kai į valdžią atėjo jo partija, mieste iškilo naujas tiltas per Bosforo sąsiaurį ir buvo nutiesti du tuneliai po juo.

Naujoji metropoliteno linija jungia azijinėje Stambulo dalyje esančius Iskiudaro ir Imranijės rajonus. Ji turėtų palengvinti miestiečių, dažnai susiduriančių su milžiniškomis transporto spūstimis, gyvenimą.

Netrukus ta metropoliteno linija turėtų būti pratęsta rytų kryptimi ir galiausiai pasiekti Stambulo tarptautinį Sabihos Gokcen oro uostą.

„Žingsnis po žingsnio, artėjame link tikslo atsikratyti Stambule automobilių eismo“, – pareiškė R. T. Erdoganas, prieš lipdamas į traukinį pirmą kartą pasivažinėti naująja metropoliteno linija.

„Šios metropoliteno linijos atidarymas yra geriausias atsakymas tiems, kurie bando įstumti mūsų šalį į kampą pasinaudodami ekonomika lyg ginklu“, – pridūrė jis, kreipdamasis į tariamus Turkijos priešus.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)