Bandydama raminti situaciją policija trečiadienį beveik visame regione komendanto valandą įvedė jau trečią dieną iš eilės.

Vienas vietos gyventojas, kuris baimindamasis keršto prašė neskelbti jo pavardės, sakė, kad trečiadienį dviejuose centrinio kalnuoto regiono miestuose buvo užpultos dvi mečetės ir kai kurios musulmonams priklausančios parduotuvės. Žalos masto patikrinti neįmanoma.

Riaušės prieš musulmonus prasidėjo pirmadienį, po praėjusios savaitės įvykio, kai esą musulmonų jaunuolių mina nužudė vieną budistą sinhalą.

Sinhalų etninė grupė išpažįsta daugiausia budizmą ir sudaro beveik tris ketvirtadalius Šri Lankos gyventojų, kurių yra 21 milijonas. Mažumą sudarantys tamilai yra hinduistai, musulmonai arba krikščionys.

Musulmonai sudaro tik 10 proc. šalies gyventojų.

Šri Lanka antradienį visoje šalyje paskelbė nepaprastąją padėtį, siekdama numalšinti riaušes prieš musulmonus, per kurias žuvo mažiausiai du žmonės ir buvo nusiaubta dešimtys mečečių ir namų.

Tuo metu vienos interneto ryšio paslaugų bendrovės pareigūnas sakė, kad vyriausybė liepė didelėje salos vidurio dalyje blokuoti populiarius socialinius tinklus.

Anonimu pageidavęs likti šaltinis sakė naujienų agentūrai AP, kad neramumų apimtame regione pradėta blokuoti „Facebook“, „Instagram“, „Viber“, „WhatsApp“ ir kitus socialinius tinklus. Taip pat pranešama, kad prie savo paskyrų negali prieiti ir vartotojai, esantys kitose Šri Lankos vietose.