Gavę perspėjimą, pareigūnai šalies pietiniuose vandenyse reidavo laivą be vėliavos ir areštavo devynis pakistaniečius, įtariamus narkotikų kontrabanda.

Karinio jūrų laivyno pareigūnai dėvėjo specialius apsauginius drabužius, jei įtariamieji sirgtų koronavirusine infekcija COVID-19. Per reidą jie rado 605 kg kristalinio metamfetamino, dar vadinamo „ledu“, ir 579 kg ketamino, sakė karinio jūrų pajėgų vadas Piyalas de Silva.

„Tai pirmas kartas, kai radome ketamino, o kontrabandininkai veikiausiai bandė nugabenti šį krovinį į kažkurią vietą Rytų Azijoje“, – žurnalistams Šri Lankos sostinėje Kolombe sakė P. de Silva.

Šri Lankos gynybos ministerija teigė, kad narkotikų gatvės vertė Kolombe yra apie 12,5 mlrd. rupijų (59,4 mln. eurų), todėl tai yra didžiausia šalyje konfiskuota narkotikų siunta.

Praėjusį mėnesį karinis jūrų laivynas konfiskavo du užsienio tralerius, gabenusius daugiau nei 33 mln. dolerių (30,2 mln. eurų) vertės heroino ir kristalinio metamfetamino.

Pareigūnai tada teigė, kad per pradinius tyrimus nustatyta, jog tie narkotikai atkeliavo iš Irano ir Pakistano pakrantės.