Apie per incidentą sužeistus žmones pranešimų negauta, tačiau vienas Izraelio pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad šis išpuolis vertinamas kaip teroristinis.

Policijos pranešime sakoma, kad sprogus „labai nedidelio galingumo savadarbiam prietaisui“ išdužo trijų netoliese stovėjusių automobilių langai.

„Iš pirmo įspūdžio – tai buvo blogas bandymas sukurti sensaciją“, – priduriama jame.

Tačiau vienas su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs Izraelio pareigūnas Jeruzalėje AFP sakė, kad „mes laikome tai teroristine ataka“.

Dėl vykstančių ūkininkų protestų Deliui sugriežtinus saugumą, aplink ambasadą esantis rajonas penktadienį po incidento buvo užtvertas, jame buvo daug policijos, sukarintų pajėgų pareigūnų, išminavimo ekspertų ir kovos su terorizmu specialistų.

Remiantis pranešimais žiniasklaidoje, sprogstamasis užtaisas sprogo maždaug 17 val. 05 min. vietos (13 val. 35 min. Lietuvos) laiku. Manoma, kad jis galėjo būti paliktas gėlių vazone ant šaligatvio prie ambasados.

Izraelio užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad sprogimas aukų nepareikalavo ir žalos ambasadai nepadarė.

Izraelio užsienio reikalų ministras Gabis Ashkenazis paprašė imtis „visų būtinų saugumo priemonių“, nurodoma pranešime.

Incidentas įvyko Indijai ir Izraeliui minint 29-ąsias diplomatinių santykių užmezgimo metines.

Per šį laikotarpį abi valstybės labai suartėjo, ir Indija tapo viena pagrindinių Izraelio gynybos pramonės produkcijos pirkėjų.

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi 2017 metais lankėsi Izraelyje, o jo Izraelio kolega Benjaminas Netanyahu po metų surengė aukšto lygio atsakomąjį vizitą.

2012 metų vasarį per išpuolį prieš Izraelio diplomatinį automobilį Naujajame Delyje sprogus bombai buvo sužeistas gynybos atašė, vienas ambasados darbuotojas ir dar du žmonės. B. Netanyahu dėl šio išpuolio apkaltino Iraną.

Naujausias incidentas įvyko netoli vietos, kur ministras pirmininkas Narendra Modi ir kiti vyriausybės bei kariuomenės pareigūnai anksčiau šią savaitę dalyvavo kariuomenės parade.

Indijos sostinėje sugriežtintas saugumas dėl vykstančių ūkininkų protestų prieš vyriausybės žemės ūkio reformą, šį antradienį virtusių rimtais neramumais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)