Šis jaunas vyras, be kita ko, grasino susprogdinti bombą ir vienos NBA rungtyniaujančios krepšinio komandos lėktuve.

20-mečio jaunuolio grasinimai žydų institucijoms Jungtinėse Valstijos pakurstė būgštavimus dėl šalyje augančio antisemitizmo. Teismo nutartyje rašoma, kad kai kuriuos iš nusikaltimų jis įvykdė dar būdamas nepilnametis.

Izraelio teismai nepaskelbė kaltinamojo tapatybės, nes jis buvo teisiamas kaip nepilnametis. Tačiau kaltinimai jam pareikšti ir Jungtinėse Valstijose, kur jis įvardijamas kaip Michaelas Ronas Davidas Kadaras.

Kaltinamojo advokatai tvirtino, kad vaikinas nesuvokė savo veiksmų pasekmių, nes jam diagnozuotas smegenų auglys, be to, jis yra autistas.

Bylą nagrinėjęs teisėjas sutiko, kad vaikinas serga autizmu, tačiau savo nutartyje pažymėjo, kad jo intelekto koeficientas yra aukštas, tad jis pajėgus suvokti savo veiksmus.

„Jei ne sveikatos būklė, kaltinamajam būtų skirta gerokai griežtesnė bausmė“, – rašoma Tel Avivo nepilnamečių teismo nutartyje.

Pasak teismo, jaunuolis nuo 2015 metų balandžio iki 2017 metų kovo paskambino maždaug 2 tūkst. institucijų, tarp jų mokykloms, prekybos centrams, policijos nuovadoms, ligoninėms ir žydų įstaigoms. Jis taip pat siuntė grasinimus elektroniniu paštu.