Sprogimas driokstelėjo Azaze, priklausančiame Turkijos įtakos zonai Alepo provincijoje. Tarp išpuolio aukų yra keturi vaikai, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Per sprogimą dar daugiau kaip dvi dešimtys žmonių buvo sužeisti.

„Sprogimas driokstelėjo, kai žmonės ėjo iš vakaro pamaldų“, – naujienų agentūrai AFP sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Tarp aukų yra žmonių, pirkusių drabužius ir dovanas prieš artėjančią musulmonų šventojo Ramadano mėnesio pabaigos šventę Id al Fitrą, sakė vietos ligoninės koroneris Jihadas Berro.

Jis nurodė, kad šią gydymo įstaigą užplūdo sužeistieji ir jų artimieji.

„Priimamieji buvo pilni; lavonus suguldėme ant grindų, – sakė J. Berro. – Tai tikra katastrofa prieš Id al Fitrą.“

Kol kas neaišku, kas įvykdė šį išpuolį. Ankstesnę dieną per panašų sprogdinimą šiaurės rytiniame Rakos mieste žuvo 10 žmonių, o dar 20 buvo sužeisti.

Turkija 2016 metais pradėjo operaciją „Eufrato skydas“ ir parėmė kontrolę daugiau kaip 2 000 kv. km teritorijoje Sirijos šiaurėje, įskaitant Azazo miestą. Iš šios teritorijos buvo išstumti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ kovotojai, taip pat buvo duotas atkirtis regione įsitvirtinti kurdų kovotojams.

Šioje teritorijoje Ankara tebelaiko savo karių ir žvalgybos pareigūnų, taip pat remia policijos funkcijas atliekančius sirų sukilėlius.