Pasak pajūryje esančio Negombo gyventojų, užpuolikai, daugiausiai katalikai, apmetė akmenimis parduotuves ir jas niokojo.

Incidento priežastis dar nenustatyta, tačiau, daugumos gyventojų teigimu, kelių asmenų ginčas galimai peraugo į religinio pobūdžio smurtą.

Kaip anksčiau informavo policijos atstovas Ruwanas Gunasekara, smurto protrūkis buvo suvaldytas, o du žmonės buvo suimti.

Netoli Negombo esančio Porutotos kaimo gyventojas A. M. Jeffry pasakojo, kad užpuolikai padegė motociklą ir motorikšą.

Tuo metu brangakmeniais prekiaujantis Rizwanas Jeffry, kurio su kitu liudininku nesieja giminystės ryšiai, pareiškė, kad maždaug 400 gatvėse siautėjusių žmonių apmetė akmenimis jo parduotuvę. Jis pridūrė, kad dalis vandalų pasiėmė vitrinose laikytus vertingus akmenis.

Kolombo arkivyskupas Malcolmas Ranjithas pirmadienį drauge su musulmonų dvasininkais nuvyko į nusiaubtą rajoną ir paragino gyventojus susilaikyti nuo smurto.

Vyriausybė naktį buvo užblokavusi kai kurių socialinių tinklų, įskaitant „Facebook“ ir „WhatsApp“, veikimą, siekdama „suvaldyti padėtį“, pranešė informacijos departamento direktorius Nalaka Kulawewa. Blokavimas buvo atšauktas pirmadienį paryčiais.

Tai buvo pirmas pranešimas apie susirėmimus per pastarąsias dvi savaites, po musulmonų ekstremistų Velykų sekmadienį šalyje surengtų virtinę sprogdinimų, pareikalavusių daugiau kaip 250 žmonių gyvybių.

Nuo to laiko šalyje tebegalioja nepaprastoji padėtis, o tarnybos perspėja, jog gali būti įvykdyta naujų atakų. Katalikų bažnyčios yra uždarytos jau antrą savaitgalį, o musulmonų bendruomenių nariai prižiūrimi saugumo pajėgų bei sulaukė neapykantos komentarų socialiniuose tinkluose.

Kariuomenės atstovas Sumithas Atapattu sekmadienį paskelbė, kad keli žmonės buvo sužeisti Negombe, kur esanti Šv. Sebastijono bažnyčia tapo džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS) ištikimybę prisiekusių mirtininkų sprogdintojų taikiniu.

Šri Lankoje etniniai konfliktai nėra naujas reiškinys. 2009 metais šalyje baigėsi pilietinis karas tarp mažumai priklausančių tamilų sukilėlių ir daugumą sudarančių budistų sinhalų vyriausybės.

Dauguma Šri Lankos sinhalų yra budistai, bet Negombe gyvenantys šios etninės grupės atstovai yra daugiausiai krikščionys.