Skelbiama, kad daugiau informacijos apie bombas pavyko gauti sulaukus pagalbos iš tragedijos liudininkų, kurių buvo paprašyta policijos pareigūnams siųsti vaizdo medžiagą ir nuotraukas iš nelaimės vietos, galinčias suteikti daugiau informacijos apie išpuolius, pražudžiusius tris žmones ir sužalojusius dar mažiausiai 176.

Vyriausieji FTB pareigūnai Bostone pažadėjo padaryti viską, kad kaltieji būtų rasti. Tačiau po nelaimės praėjus dienai JAV prezidentas Barackas Obama pažymėjo, jog valdžia vis dar nežino, ar išpuolius surengė vietiniai, ar jėgos iš užsienio, ar tai buvo individo, ar grupuotės darbas, kokie galėjo būti sprogdintojų motyvai.

Teisėsaugos pareigūnai „NBC News“ sakė, jog Bostono maratono metu sprogusios bombos pagal sprogimo greitį gali būti klasifikuojamos kaip lėtos – sprogimo metu greitis siekė mažiau nei kilometrą per sekundę. To per maža, norint sukelti galingą sprogimo bangą, galinčią pražudyti daug žmonių ir išdaužti toliau esančių pastatų langus, tačiau jos pakanka sprogmens skeveldras pasiųsti gana toli.

Pagal paskirtį naudojami greitpuodžiai – puikus būdas paspartinti maisto paruošimą. Tokie puodai itin sandariai užsidaro, viduje sukuriamas slėgis. Greitpuodžiai naudojami ir bombų gamyboje – puodas tampa savotišku metaliniu dėklu, kuris sprogimo metu suardomas. Puodo skeveldros (kartu su bomboje paslėptomis stiklo šukėmis, vinimis, metalo gabaliukais ar kitais sužeisti galinčiais objektais) padaro daug žalos.

Iš greitpuodžio pagaminta bomba buvo vienas iš trijų sprogstamųjų užtaisų, panaudotų per bandymą surengti išpuolį „Times“ aikštėje 2010 metais. Tais pačiais metais tokio paties tipo bomba susprogdinta per išpuolį Pakistane. O 2006 metais tokia bomba Mumbajaus mieste pražudė 130 žmonių – sprogmenys buvo paslėpti traukiniuose.

Iš karto po tragedijos Bostone socialiniuose tinkluose „Facebook“ bei „Twitter“ liudininkai pradėjo skelbti nuotraukas iš nelaimės vietos. Oficialiai pagalbos paprašė ir patys pareigūnai, tikėdamiesi, jog išmaniųjų telefonų amžiuje žmones prisirinko svarbių įrodymų patys apie tai net nenutuokdami.

„Šimtai, gal net tūkstančiai nuotraukų, vaizdo įrašų ir kitokios informacijos mums padėjo daug ką išsiaiškinti. Nors ir atrodo, kad tai neverčiai dalykai, tyrimui ši informacija labai pasitarnavo“, - žmonėms už pagalbą dėkojo Masačusetso valstijos policijos atstovas Timothy Albenas.

Baltuosiuose rūmuose B. Obama negailėjo gerų žodžių tiems, kurie iš karto po sprogimų padėjo vieni kitiems. Prezidentas pripažino, jog tyrimas greičiausiai užtruks.

„Surasime tuos, kurie nuskriaudė mūsų žmones ir priversite juos už tai atsakyti. Akivaidu štai kas: Amerikos žmonės atsisako būti terorizuojami“, - teigia JAV prezidentas.

Pareigūnai per spaudos konfrenciją oficialiai patvirtino, jog pirmadieį buvo susprogdintos tik dvi bombos. Susprogti taip ir nespėjusių bombų aptikta nebuvo, nors buvo pasirodžiusios ir tokios klaidingos informacijos.

Naktį iš pirmadienio į antradienį vietos laiku pareigūnai apieškojo daugiabutį Bostono priemiestyje, apklausė vieną vyrą. Vėliau buvo patvirtina, kad nieko, kas padėtų tyrimui, pareigūnai nesužinojo.