„Spiegel“ šaltinių teigimu, tas žmogus – 35-erių prancūzas islamistas Fabienas Clainas, kuris prisidėjo prie išpuolio reguliavimo iš Sirijos.

Tyrėjams šis prancūzas yra gerai žinomas. Jis jau apie dešimtmetį veikia islamistų gretose, buvo sėdėjęs Prancūzijos kalėjime, o pastaruoju metu kelia galvos skausmą iš „Islamo valstybės“ tvirtove tapusio Rakos miesto. Jis priklauso klikai, kurie rūpinasi „Islamo valstybės“ propaganda ir platina ją internete.

Tyrėjai daro išvadą, kad pastarasis vaizdo įrašas, kuris buvo išplatintas po teroro akto Paryžiuje, taip pat buvo sukurtas ir į įvairias pasaulio kalbas išverstas Sirijoje. Kada tiksliai buvo sukurtas vaizdo įrašas, neaišku, tačiau beliko mažai abejonių, jog tai autentiškas džihadistų darbas. Vaizdo įraše galima girdėti ir F. Claino brolio Jeano-Michelio Claino balsą, kai jis dainuoja džihadistų kovos dainą, vadinamą Nashid. Brolis Sirijon atvyko 2014 m.

5 metus kalėjo dėl teroristinės grupuotės įkūrimo

F. Clainą prancūzų tyrėjai vadina centrine islamistų figūra Tulūzoje. Teigiama, kad dar balandį jis bandė iš Sirijos suorganizuoti išpuolį prieš bažnyčią kaime Villejuif. Jis bandė tuomet užverbuoti jauną iš alžyrietį vaikiną, kuriam buvo artimos islamistų vertybės. Tuomet šis planas žlugo tik dėl išpuolio vykdytojo klaidos – ginklų prikrautą automobilį pasiekęs islamistas netyčia sau persišovė koją ir nebepajėgė įvykdyti išpuolio.

F. Clainas radikaliojo islamo keliu pasuko dar devintajame dešimtmetyje, o po 2001 m. rugsėjo 11-osios teroro išpuolių sukūrė salafistų grupuotę Tulūzoje.

2009 m. jis dėl bandymo suburti teroristų grupuotę, kuri siekė iš Prancųzijos vykti į Iraką, jis buvo nuteistas 5 metams kalėjimo. Po bausmės atlikimo jis 2014 m. išvyko į Siriją.

„Spiegel“ rašo, kad F. Claino atvejis rodo, kaip gerai ir tampriai yra išplėtotas islamistų tinklas Prancūzijoje. Anksčiau Prancūzijos žiniasklaida pranešė, kad F. Clainas palaikė ryšius ir su Mohamedu Merah, kuris dar 2012 m. surengė išpuolius Pietų Prancūzijoje – nušovė Prancūzijos karius ir žydus gyventojus. Prieš patenkant į policijos rankas jis pats nusišovė.