Vašingtone surengtos spaudos konferencijos metu 74 metų G.Sorosas paskelbė, kad nuo spalio 5 dienos numato 12 stambių JAV miestų surengti turnė, kurio metu siekia atskleisti pražūtingą dabartinio prezidento politikos kursą.

G.Sorosas jau sumokėjo 2 mln. JAV dolerių už jo parengtos G.W.Bushą kritikuojančios brošiūros spausdinimą, stambiuose laikraščiuose paskelbė savo pranešimus bei sukūrė interneto svetainę, kurioje pažadėjo atsakyti į klausimus apie priešrinkiminę kampaniją.

Daugiausia G.Soroso kritikos G.W.Bushas susilaukia už karą Irake. Milijardieriaus teigimu, prezidentas atmeta bet kokia kritiką jo atžvilgiu ir vadina ją nepatriotiškumu. "Kai jis (G.W.Bushas) sako "arba jūs su mumis, arba su teroristais", man kyla nerimas", - teigė G.Sorosas.

"Tai yra patys svarbiausi rinkimai mano gyvenime, - sakė G.Sorosas. - Aš niekada aktyviai politikoje nedalyvavau, tačiau mūsų laikai - nenormalūs. G.W.Bushas kelia grėsmę mūsų šalies saugumui, daro žalą mūsų svarbiausiems interesams bei pakerta Amerikos vertybes. Štai kodėl rinkėjams siunčiu šią žinią".