„Pirminė mūsų gauta informacija rodo, kad sprogimo vietoje rasti penkių žuvusiųjų kūnai, o daugiau nei 20 žmonių buvo sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP telefonu teigė policijos pareigūnas Mohamedas Muktaras iš Baidoa, esančio maždaug už 250 kilometrų į vakarus nuo sostinės Mogadišo.

Sprogimo priežastis iš karto nebuvo žinoma.

„Sužeistų žmonių skaičius viršija 20, įskaitant moteris ir vaikus, todėl mirčių skaičius gali padidėti, nes kai kurių būklė yra sunki“, – pridūrė M. Muktaras.

Tuo tarpu liudytojas Mohamudas Ibrahimas papasakojo, kad tuo metu, kai įvyko sprogimas, į šventę susirinkę žmonės šoko ir dainavo.

„Nesu ekspertas, bet manau, kad sprogo pakelės bomba, sprogimas buvo stiprus ir dėl to nukentėjo daugiau žmonių, nei būtų nukentėję sprogus granatai“, – telefonu sakė vyras.

Kitas liudytojas, Abdi Hassanas, teigė, kad žmonės šeštadienį ir sekmadienį susirinko norėdami atšvęsti Id al Fitro šventę.

Musulmonų pasaulis šiuo metu švenčia Id al Fitro šventę, kuri žymi šventojo Ramadano mėnesio pabaigą.

Teroristų tinklo „al Qaeda“ padalinys „Al-Shabaab“ 2011 metais buvo išstumtas iš Mogadišo ir prarado didžiąją dalį pozicijų, tačiau vis dar kontroliuoja dideles teritorijas.

Grupuotės kovotojai yra pažadėję nuversti tarptautiniu mastu remiamą vyriausybę Mogadiše ir vis dar vykdo išpuolius.

2013 ir 2016 metais grupuotė vykdė mirtinus išpuolius prieš paplūdimio restoranus Mogadiše.