Pasak vietos gyventojų, ne vienai aukai, tarp kurių buvo ir moterų, islamistai nukirto galvą.

Šį puolimą pareigūnai pavadino kruviniausia pastarųjų metų ataka regione, išryškinusia iššūkius, su kuriais susiduria saugumo pajėgos, mėginančios pažaboti su tarptautinių teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusią grupuotę „al Shabab“ ir kitus kovotojus, siejamus su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“.

Ataka Af Ururo bazėje, esančioje už maždaug už 100 km į vakarus nuo Bosaso miesto, prasidėjo nuo sprogimo. Po jo ekstremistai įsiveržė į bazę ir pradėjo žudyti karius, sakė aukšto rango kariuomenės pareigūnas Ahmedas Mohamedas.

Žuvo beveik 70 žmonių, tačiau tikslus aukų skaičius dar nežinomas, sakė A.Mohamedas.

Puntlando vidaus reikalų ministras Abdis Hersis Alis sakė, kad kariai patyrė nuostolių, tačiau daugiau jokios informacijos nepateikė.

Kariuomenės atstovas pulkininkas Hashis Ahmedas pranešė, kad į rajoną buvo išsiųstos papildomos pajėgos, kurioms pavyko išstumti ekstremistus iš bazės. Pasak jo, atakoje dalyvavo mažiausiai 100 kovotojų.

Tuo metu „al Shabab“ pranešė, kad per išpuolį žuvo mažiausiai 61 karys. Grupuotė taip pat paskelbė perėmusi daug ginklų ir amunicijos bei daugiau nei dešimt karinių automobilių.