„Šis miestas yra svarbus Ukrainos pajėgų gynybinis centras Donbase, – karinėje konferencijoje Maskvoje kalbėjo S. Šoigu. – Jo užvaldymas sudarytų sąlygas tolesnėms puolamosioms operacijoms, skverbiantis gilyn į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybą.“

Ministras tvirtino, kad Rusijos kariuomenė jau esą yra užėmusi kelias gyvenvietes Bachmuto apylinkėse.

S. Šoigu konferencijoje taip pat ėmėsi kaltinti JAV sumanius strategiją „palaužti Rusiją ginklais“. „Vakarų šalys didina ginkluotės ir technikos tiekimą Ukrainai, plečia Ukrainos karių mokymų programas“, – skundėsi Rusijos gynybos ministras. Nepaisant to, tai ukrainiečiams sėkmės tariamai neatneša. „Priešingai, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretose stebimi didėjantys nuostoliai“, – aiškino S. Šoigu.

Ministras tvirtino, kad vasarį, lyginant su sausiu, ukrainiečių žmogiškieji praradimai neva padidėjo 40 proc., iki 11 tūkst. karių. Tačiau šių S. Šoigu pateiktų duomenų nepriklausomai patvirtinti negalima.

Nors Rusija vis kalba apie Bachmuto užėmimo svarbą, CNN pažymi, kad JAV ir NATO pareigūnai šio miesto reikšmę vertina kitaip. Pirmadienį JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas pareiškė, kad jei rusų daliniai užimtų Bachmutą, to nebūtų galima laikyti operaciniu ar strateginiu Ukrainos kariuomenės pralaimėjimu. Pasak politiko, šio miesto reikšmė yra daugiau simbolinė.

Tuo metu NATO žvalgybos skaičiavimai rodo, kad kiekvienam Bachmute iki šiol žuvusiam Ukrainos gynėjui tenka mažiausiai penki nukauti Rusijos kariai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją