„Aštuoniais smūgiais iš oro šeštadienį prieš vidurnaktį taikytasi į proiranietiškų pajėgų bazę kaimiškoje rytinėje Deir az Zoro (provincijoje); žuvo 12 irakiečių ir afganų kovotojų, sunaikinta įrangos ir amunicijos“, – sakoma „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešime.

SOHR nenurodė, kokie lėktuvai įvykdė antskrydžius, bet organizacijos vadovas Rami Abdul Rahmanas (Ramis Abdul Rahmanas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad už tai tikriausiai atsakingas Izraelis.

Žydų valstybė yra sudavusi šimtus smūgių Sirijos režimui ir Irano remiamoms pajėgoms, taip pat ir Deir az Zore.

Izraelio kariuomenė retai prisiima atsakomybę už tokias atakas, bet yra pažadėjusi neleisti Iranui įsitvirtinti Sirijoje ar tiekti modernių ginklų Libano ginkluotai grupuotei „Hizbollah“.

Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą remiančios Irano ir Irako ginkluotos grupės yra išsiskleidusios didelėse dykumų provincijos Deir az Zoro prie Irako sienos dalyse.

SOHR nurodė, kad naujausi aviacijos smūgiai buvo surengti afganų pajėgoms nusiuntus pastiprinimą iš Irako pasienio į didelę iraniečių bazę netoli Majadino miesto prie Eufrato upės Rytų Sirijoje.

Per dvi panašių antskrydžių bangas gegužės mėnesį žuvo 12 proiranietiškų kovotojų, nurodė SOHR.

Sudėtingas, kone dešimtmetį trunkantis Sirijos karas jau pareikalavo per 380 tūkst. gyvybių, nuniokojo šalies infrastruktūrą, o milijonus gyventojų privertė palikti savo namus.