Nepaisant Rusijos remiamų paliaubų, bombos numestos ant daržovių turgaus, praneša padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

SOHR duomenimis, per antskrydžius Idlibo mieste taip pat buvo sužeista mažiausiai 20 civilių.
Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi stebėsenos grupė taip pat pabrėžė, kad aukų skaičius gali augti, nes daugumos sužeistųjų būklė – kritinė.

Per antskrydžius pramoninėje zonoje buvo susprogdinti keli automobiliai, kurių vairuotojų kūnai liko viduje, iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Korespondento teigimu, vienas vyras aiškiai sukrėstas bėgo žiūrėti sprogimo padarinių. Mustafa vardu prisistatęs vyriškis džiaugėsi nežuvęs, nes jis ką tik buvo išėjęs iš savo dirbtuvių pirkti atsarginių detalių.

AFP jis tvirtino sugrįžęs ir radęs savo dirbtuves sugriautas, po griuvėsiais buvo įstrigę keturi jo darbuotojai. Neaišku, ar jiems avyko išgyventi.

„Tai jau nebe tas kvartalas, kurį palikau prieš dvi minutes“, – sakė Mustafa.

Pastarosiomis savaitėmis Idlibe sustiprėjo režimo bombardavimas, dėl kurio savo namus buvo priversti palikti dešimtys tūkstančių žmonių.

Nuo sekmadienio turėjo įsigalioti Sirijos režimo sąjungininkės Rusijos ir sukilėlius remiančios Turkijos parengtas paliaubų susitarimas.

Rugpjūtį jau buvo paskelbtos paliaubos, po to, kai keturis mėnesius besitęsę Sirijos režimo ir Rusijos antskrydžiai pražudė, SOHR duomenimis, apie tūkstantį civilių.

Damasko vyriausybė ne kartą žadėjo atsiimti Idlibą, kurį kontroliuoja Sirijos sukilėliai ir buvę „Al Qaeda“ sąjungininkai, islamistų grupuotė „Hayat Tahrir al Sham“.

Nuo 2011 Sirijos pilietiniame kare žuvo daugiau nei 380 tūkst. žmonių, iš jų 115 tūkst. – civiliai.