Socialiniuose tinkluose pasirodė informacija, kad tarp sulaikytųjų buvo JAV televizijos HBO laidos vedėjas Bernardas Goldbergas (Bernardas Goldbergas) ir du prodiuseriai: Timothy Walkeris (Timotis Volkeris) ir Jake'as Rosenhaueris (Džeikas Rozenhaueris).

Jie buvo sulaikyti Sočio miesto Adlerio rajono Vesiolojės kaime, kuris yra pasienio zonoje.

Pasieniečiai informavo juos apie pasienio zonos režimą ir paleido, bet amerikiečiams dar bus taikoma administracinė atsakomybė dėl pasienio režimo pažeidimo, pranešė Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FST) Krasnodaro krašto valdybos pareigūnai.

Naujienų agentūros „Interfax“ šaltinis teisėsaugos struktūrose sakė, kad minėti trys amerikiečiai buvo sulaikyti netoli Rusijos ir Abchazijos sienos.

„Trys asmenys, prisistatę JAV piliečiais ir žurnalistais, buvo pasienio zonoje netoli Rusijos ir Abchazijos sienos, neturėdami atitinkamo leidimo. Savo ketinimus jie motyvavo kūrybiniais planais, esą jie norėjo kurti filmą“, – sakė pašnekovas.

Socialiniuose tinkluose anksčiau buvo skelbta, kad tie trys amerikiečiai filmavo siužetą apie olimpinių kotedžų pardavimą ir kad kartu su jais buvo sulaikytas jų vertėjas Dmitrijus Saltykovskis bei Sočio tinklaraštininkas Aleksandras Valovas.