Pasirodo, jog sportininkams unitazuose draudžiama žvejoti, skelbia „The Independent“.

Jau labai greitai visas pasaulis akylai stebės, kaip Rusijai pavyks susidoroti su iššūkiu – Sočio žiemos olimpinėmis žaidynėmis.

Panašu, jog kiekvieną dieną paaiškėja bent viena pikantiška detalė – pastaruoju metu ypatingas dėmesys skiriamas Sočio tualetams.

Snieglentininkas iš Kanados Sebastienas Toutantas neseniai atvyko į Rusiją, kur dalyvaus žiemos olimpinėse žaidynėse. Žvalgydamasis aplink laikinus namus, jis pastebėjo ne vieną keistenybę. Tačiau labiausiai į akis krito keista lentelė, kurioje pateikiamos „naudojimosi Sočio tualetais taisyklės“.


Negalime ginčytis: lentelėje pateikiama logiškų patarimų higienos klausimais, pavyzdžiui, draudžiama lipti ant unitazo, tačiau akivaizdus ir kitas faktas – lentelės kūrėjams fantazijos tikrai netrūksta.

Viena iš rekomendacijų – jokiais būdais unitaze nežvejoti meškere. Kodėl draudžiama tai daryti, lieka paslaptis. Juo labiau, jog žvejyba su žiemos olimpinėmis žaidynėmis neturi nieko bendro – mažai tikėtina, kad sportininkai į Sočį atsivežė meškerių. O dar mažiau tikėtina, jog kam nors šautų į galvą jas neštis ir naudoti pagal paskirtį tualete.

Lygiai taip pat neįtikėtina, jog 51 mlrd. dolerių (130 mlrd. Lt) vertės olimpinių žaidynių organizatoriai būtų bandę sutaupyti ir įrengė tualetus ant užšalusių žvejybai skirtų ežerų.

Ne mažiau stebina ir prašymas sportininkams tualete nevartoti vaistų ar narkotikų – atsižvelgiant į itin griežtas antidopingo taisykles ir procedūras, tai atrodo tiesiog absurdiškai.

Tai jau ne pirmasis kartas, kai viso pasaulio dėmesio centre atsiduria Sočio tualetai. Sausį visi aiškinosi, kas slypi už sprendimo Biatlono centre į rengti tualetus dviem.

Tačiau tualetai dviem ir draudimas žvejoti unitaze – niekis, lyginant su tarptautinės bendruomenės svarstymais, ar Rusijos pareigūnai imsis žaidynių metu praktikoje įgyvendinti vadinamąjį homoseksualumo propagandą draudžiantį įstatymą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra sakęs, jog homoseksualai iš viso pasaulio į Sočį vasarį gali „vykti ramūs ir atsipalaidavę“ – jiems niekas negresia, jeigu tik jie „laikysis atokiai nuo vaikų“.

Brangiausios per visą istoriją žiemos olimpinės žaidynės Sočyje vyks vasario 7-23 dienomis.